Alex Krüger, een populaire macro-econoom, zegt dat hij momenteel “maximaal geïnvesteerd” is in de cryptomarkt. Hoewel Krüger ook begrijpt dat er een kans is dat Bitcoin terugvalt naar 52.000 dollar, is er volgens hem een nog grotere kans dat we aan het einde van het jaar nieuwe all-time highs bereiken.

“Mensen die roepen dat we nu al aan het einde van de bullmarkt zitten begrijp ik niet. Een correctie lag gewoon in de lijn der verwachting”, aldus Krüger.

Alex Krüger is niet alleen bullish over Bitcoin

Overigens is Krüger geen investeerder die zich puur en alleen richt op Bitcoin. Zo investeert hij onder andere in Solana (SOL), Toncoin (TON), Aptos (APT) en Core (CORE). Daarnaast heeft de analist posities in Arweave (AR) en Bittensor (TAO), een decentraal blockchain-platform dat zich richt op machine learning en kunstmatige intelligentie.

Volgens Krüger moeten mensen wel begrijpen dat investeren in projecten als APT, CORE, AR en TAO “veel meer risico” met zich meedragen dan SOL en TON.

Wat Bitcoin betreft kan Krüger zeggen dat er een bearish reactie was op de persverklaring van de Amerikaanse centrale bank van afgelopen woensdag. Begrijp echter wel dat hij deze tweet er meteen na de persconferentie uitstuurde.

In de dagen daarna is de koers immers weer hersteld en dat is logisch, want de Amerikaanse centrale bank was afgelopen woensdag een stuk minder streng dan men aanvankelijk had gedacht.

Amerikaanse centrale bank minder streng dan verwacht

Gedurende de eerste drie maanden van 2024 liep de inflatie onverwachts op in de Verenigde Staten. Om die reden hadden veel analisten en investeerders verwacht dat de Amerikaanse centrale bank afgelopen woensdag streng uit de hoek zou komen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Met streng uit de hoek komen doelen we dan op het mogelijke aankondigen van een scenario voor nieuwe renteverhogingen.

Dat bleef echter uit en voorzitter Jerome Powell was tijdens de persconferentie ook opvallend mild. Zo leek hij nieuwe renteverhogingen voor nu compleet uit te sluiten, al liet hij de deur op een kier.

Volgens Powell zijn nieuwe renteverhogingen niet “onmogelijk” maar “onwaarschijnlijk”. Daarmee is er dus nog altijd een kans, maar daarvoor zou de inflatie wel hele extreme vormen moeten aannemen. Op dit moment bungelt die rond de 3 procent, waardoor er nog geen sprake van een nieuwe inflatiecrisis is.

The post Deze econoom is momenteel ‘maximaal geïnvesteerd’ in Bitcoin en crypto appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!