De bitcoin (BTC) koers begon de dag vrij vlak, maar aan het begin van de avond werd toch een mooie stijging ingezet. In ongeveer een uur tijd wist de koning der crypto met bijna $2.000 te stijgen en op het moment van schrijven staat BTC een nette 3,1% in het groen. Het lijkt er volgens sommige analisten op dat dit het begin is van een verdere weg naar boven.

Bitcoin breekt uit patroon

Al langere tijd leek de BTC koers vast te zitten in een bereik. Zowel naar boven als naar beneden wist de koers niet door te breken en bewoog bitcoin voornamelijk horizontaal. Volgens analist Rekt Capital zijn we ondertussen uit dit patroon gebroken. Hij stelt dat er sprake is van een ‘bull flag breakout’, wat suggereert dat een verdere stijging in het verschiet ligt. Sterker nog, hij geeft aan dat elke keer dat de bitcoin koers boven de $68.000 uitkwam, de volgende halte de $71.000 was.

De suggestie wordt gewekt dat een fase van consolidatie voor de koers nu ten einde is. We hebben een terugtest gezien en een periode van relatieve rust. Vervolgens breekt de koers vaak naar boven of naar beneden uit, en op dit moment ziet het er naar uit dat de richting naar boven wordt.

In dat geval verwachten sommige handelaren dat een nieuwe all-time high een kwestie van tijd is. Uiteraard blijft dat koffiedik kijken, maar op technisch gebied ziet het er simpelweg erg goed uit.

Alle signalen slaan ‘bullish’ uit voor BTC

Achter de schermen zien we dat grote financiële instituties en ‘whales’ grootschalig hebben ingeslagen. In totaal is er meer dan 250.000 BTC verzameld door de deze partijen met een marktwaarde van meer dan $16 miljard. Deze grote spelers in de markt hebben dus klaarblijkelijk ook erg veel vertrouwen in de nabije toekomst van de koning der crypto.

Kortom, het zou zomaar eens kunnen dat deze stijging van vandaag een signaal is van wat we de komende tijd mogen verwachten. Een patroon op de grafiek lijkt te zijn uitgespeeld en alle pijlen wijzen naar boven. Wat de koers precies gaat doen is niet te voorspellen, maar zullen we snel genoeg te weten komen.

Het bericht Bitcoin stijgt bijna $2.000 in een uur – $70.000 is weer in zicht verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!