Goedemorgen Crypto Insiders, in dit artikel presenteren we een samenvatting van de meest relevante gebeurtenissen in de crypto wereld die afgelopen nacht hebben plaatsgevonden.

Hiermee ben je snel bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gedurende de dag verschijnen er op Crypto Insiders meer uitgebreide artikelen over deze thema’s.

Bitcoin omlaag, ethereum omhoog, pepe steelt show

Bitcoin (BTC) maakte maandagavond een flinke sprong, maar kon het opwaartse momentum niet gelijk volhouden.

De koers werd rond de $71.500 afgewezen en maakte tegen gisteravond een duik helemaal naar $69.150. Vooralsnog heeft de koers enige moeite om direct de $70.000 te heroveren. Bitcoin staat vandaag 2% in de min. Klik hier voor een uitgebreidere koersupdate.

Ethereum (ETH) houdt sterker stand, maar was dan ook met de hernieuwde interesse in de ethereum-ETF’s de aanleiding van de rally van maandag. Met een prijs van $3.758 staat ETH vandaag 2,4% in de plus.

Toch zijn het weer memecoins die het sterkst aantrekken. Ditmaal zijn het niet de Solana (SOL) memecoins, maar de Ethereum memecoins. Vooral pepe (PEPE) valt op met een stijging van meer dan 20% naar een nieuwe all-time high van $0,0000142.

Bitcoin ETF’s zien sterkste instroom in weken

Over de ETF’s gesproken: de Amerikaanse bitcoin beursfondsen zagen gisteren, voor de zevende handelsdag op rij, een netto-instroom.

Met een instroom van $305,7 miljoen was het zelfs de grootste instroom sinds 3 mei. Vooral het fonds van BlackRock trok sterk aan met een instroom van $290 miljoen. Het was voor BlackRock de grootse instroom sinds 5 april.

5 Ethereum-ETF aanvragers dienen op laatste moment aanpassingen in

De rally van begin deze week ontstond doordat het er plotseling toch op leek dat de SEC van plan is om deze week aanvragen voor ethereum-ETF’s goed te keuren.

De eerste definitieve deadline volgt op 23 mei, wat betekent dat we mogelijk vandaag nog de beslissing van de SEC krijgen.

Het vertrouwen op een goedkeuring blijft toenemen. Op het laatste moment hebben vijf aanvragers nog aanpassingen op hun aanvragen ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Het gaat dan om de aanvragen van Fidelity, VanEck, Franklin Templeton, Galaxy samen met Invesco en Ark Invest samen met 21Shares. Uit meerdere aanvragen is ethereum staking verwijderd.

Trump accepteert crypto voor zijn presidentiële campagne

De markt speculeert of de plotselinge wending van de SEC over de ethereum-ETF’s te maken heeft met de aanstaande presidentiële verkiezingen in de VS.

Crypto lijkt een belangrijk thema te worden in de strijd en President Biden lijkt zich daarom langzaamaan meer open op te stellen tegenover de industrie.

Ondertussen kondigt Donald Trump aan dat hij de eerste presidentiële kandidaat is die crypto-donaties accepteert voor zijn campagne. Trump heeft een website gelanceerd waarop hij bitcoin, ethereum, solana, dogecoin (DOGE), shiba inu (SHIB), usd coin (USDC) en 0x (ZRX) accepteert.

Uniswap is bereid DeFi te verdedigen tegen de SEC

Uniswap, het zeer populaire gedecentraliseerde handelsplatform, of DEX, ontving onlangs een zogeheten ‘Wells notice’ van de SEC.

Het is een signaal dat de SEC onderzoek doet naar het bedrijf en mogelijk van plan is om binnenkort een aanklacht in te dienen.

Uniswap heeft inmiddels gereageerd en zegt dat het van plan is om een eventuele aanklacht aan te vechten in de rechtszaal. Het noemt DeFi revolutionair, zegt dat het verdedigd moet worden en dat de argumenten van de SEC zwak zijn.

Gala Games hacker stuurt $22 miljoen terug

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen over de hack van Gala Games (GALA). Een hacker had $200 miljoen aan GALA-tokens gestolen.

Inmiddels heeft deze hacker weer $22 miljoen teruggestuurd. Dat was het enige deel de hacker kon verkopen verkopen aangezien de rest snel was bevroren.

Het bericht Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!