De recente prijsstijging van bitcoin (BTC) heeft de wereld van crypto in beroering gebracht. Met een stijging van 14% in de afgelopen dagen beschouwen handelaren deze beweging als een serieuze marktstimulans. De verwachtingen worden daarmee ook opgeschroefd. Een analist verwacht dat de prijs kan stijgen tot $90.000 voordat er weer een correctie plaatsvindt.

Ethereum ETF verwachtingen boosten cryptomarkt

De afgelopen dagen stond de crypto-industrie in het teken van de Ethereum Spot Exchange-Traded Fund (ETF). Het goede nieuws rondom het beursgenoteerde fonds voor ethereum (ETH) heeft de cryptomarkt een opleving doen genieten.

De gerenommeerde analist Eric Balchunas zei in een X-post dat de Ether ETF nog nooit zo dichtbij is geweest. Hij acht zelfs goedkeuring van de Securities and Exchange Commission (SEC) binnen enkele uren.

“We horen geruchten dat de SEC een ommekeer zou kunnen maken in deze kwestie, wat steeds meer politiek geladen lijkt te worden,” aldus Balchunas.

Ethereum stond wel 18 procent in de plus na de positieve berichtgeving. Ook bitcoin deed mee in de groene cijfers. Met meer dan 10 procent in anderhalve dag steeg de grootste cryptocurrency vrolijk mee.

“Bitcoin gaat naar $90.000 tot $100.000”

Volgens de pseudonieme handelaar ‘Roman’ zijn zowel de fundamentele als technische factoren momenteel gunstig voor bitcoin. Na een noodzakelijke correctie van 21 procent begin deze maand, zien we nu een bullish omkeerpatroon op de prijsgrafiek. Dat stelt de cryptohandelaar aan CoinTelegraph.

“Ik geloof dat dit de ‘real deal market pump’ is, omdat fundamentals en technicals voor samenvloeiing zorgen”, aldus Roman.

Deze ommekeer, geïllustreerd door een ‘spinning top’ kaars aan het einde van de neerwaartse trend, duidt op verdere prijsstijgingen laat Roman weten.

De analist ziet bitcoin pas weer in een periode van consolidatie komen wanneer de all time high met minstent 20 procent is uitgegroeid. Deze hoogste prijs werd neergezet op 12 maart en naderde de $73.000.

Een periode van consolidatie is een fase in de cryptomarkt waarin de prijs van een crypto zich binnen een smal bereik beweegt en geen duidelijke trend vertoont. Dit gebeurt meestal na een sterke stijging of daling, een die bitcoin zojuist gezien heeft.

“Ik denk dat we naar minstens $90.000 tot $100.000 gaan voordat we weer een consolidatieperiode of correctie zien,” verklaarde hij aan het medium.

Het bericht ‘De bitcoin koers kan nu doorstijgen naar $90.000’ verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!