De Securities and Exchange Commission heeft een eerste stap gezet in de volledige goedkeuring van de spot Ether exchange-traded funds (ETF’s) in de Verenigde Staten. Gisteren leek er wat onduidelijkheid te ontstaan in de industrie over een volledige goedkeuring. In dit artikel wordt kort en krachtig beschreven wat er nu precies is goedgekeurd en waar we nog op moeten wachten. 

Banner Ethereum 1

Goedkeuring van 19b-4 Filings

Tijdens de deadline van gisteren 23 mei heeft de SEC de 19b-4 aanvragen van VanEck, BlackRock, Fidelity, Grayscale, Franklin Templeton, ARK 21Shares, Invesco Galaxy en Bitwise goedgekeurd. Deze goedkeuring omvat de regelwijzigingen die spot Ether ETF’s mogelijk maken om genoteerd te worden en verhandeld te worden op hun beurzen.

Wachten op S-1 Registratieverklaringen

Hoewel de 19b-4’s zijn goedgekeurd, moeten de uitgevers van ETF’s nog steeds wachten op goedkeuring van de S-1 registratieverklaringen voordat de spot Ether ETF’s officieel kunnen starten met handelen. Analisten uit de industrie zeggen dat dit dagen, weken of in een slecht scenario zelfs maanden kan duren.

De goedkeuring van Hashdex’s spot Ether ETF-aanvraag is nog niet aangekondigd door de SEC. Het is onduidelijk of de SEC uiteindelijk het ETF van Hashdex zal goedkeuren.

Invloed op de markt

De goedkeuring van spot Ether ETF’s komt vier en een half maanden nadat de SEC verschillende aanvragen voor spot Bitcoin ETF’s heeft goedgekeurd op 10 januari. De prijs van ETH steeg naar aanleiding van deze gedeeltelijke goedkeuring tijdelijk naar meer dan $3.900, maar daalde tot $3.759 op het moment van publicatie.

The post BREAKING: Na Bitcoin nu ook bijna Ether spot ETF in America! appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!