In de afgelopen weken vliegen de prijsvoorspellingen voor bitcoin (BTC) je om de oren. Wanneer je naar deze voorspellingen kijkt, zijn deze vrijwel allemaal positief gestemd.

De verwachtte pieken verschillen hier en daar en ook wanneer de stijging zal worden ingezet is nog maar de vraag. Toch zegt een bekende finance topman dat bitcoin nog steeds op de juiste weg is richting de top aan het einde van het jaar.

Bitcoin piek op 150.000 dollar

Een bekend financieel analist, die zich al tijden ook bezig houdt met de cryptomarkt, is Tom Lee. De man is vooral heel positief over bitcoin en de mogelijke piek die het later dit jaar zal bereiken. Hoewel niet al zijn voorspellingen eerder zijn uitgekomen, benadrukt hij bij zijn volgers op sociale mediaplatform X vooral dat investeren in bitcoin voor de lange termijn zal worden beloond.

Lee is managing partner en hoofd van het onderzoeksteam bij Fundstrat Global Advisors en houdt zich al geruime tijd bezig met de cryptomarkt. Zijn voorspelling is dat bitcoin aan het einde van het jaar een piek zal bereiken van 150.000 dollar. En zoals het er nu naar uitziet ligt de digitale munt volgens Lee op schema.

Macro-economische veranderingen zorgen voor stijging

In een interview met de Amerikaanse zender CNBC in mei, deelde Lee zijn bitcoin voorspelling voor later dit jaar. Volgens hem staat bitcoin op dit moment nog aan het begin van een opwaartse trend. Lee heeft op dit moment nog het volste vertrouwen in een piek rond de 150.000 dollar. Dit zou een verdubbeling betekenen van de huidige recordprijs, die de munt in maart van dit jaar bereikte.

Lee baseert zijn voorspelling op de aanstaande macro-economische veranderingen in de Verenigde Staten. Zo verwijst hij  naar de houding en uitspraken van de Amerikaanse Federal Reserve over een eventuele renteverlaging. Eerder dit jaar werd dit nog niet uitgevoerd, maar de laatste verwachtingen van de FedWatch Tool van de CME Group, is dat de markten verwachten dat deze renteverlaging op zijn vroegst in september zal plaatsvinden.

Alleen wanneer de het huidige beleid zijn vruchten niet afwerpt, zou er reden zijn om de huidige rentestand langer te handhaven. Dit zou het geval zijn wanneer de inflatie niet rond de 2% zou liggen of als bijvoorbeeld de werkloosheidscijfers hoger zouden uitvallen dan verwacht.

Het bericht Bitcoin gaat ‘minimaal’ $150.000 halen in 2024, zegt finance topman verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!