Na maanden wachten werd gisteren bekendgemaakt dat de ethereum (ETH) exchange-traded funds (ETF’s) zijn goedgekeurd. Hoewel iedereen een explosieve stijging van de ETH-koers had verwacht bleef deze uit.

Enorme stijging blijft uit

Gisterenavond laat werden de aangevraagde ethereum ETF’s allemaal goedgekeurd door de Securities and Exchange Commission (SEC). Ondanks de verwachte stijging na het goede nieuws, bewoog de koers vooral opzij. Toch kan deze uitgebleven stijging mogelijk verklaard worden door een aantal factoren.

Goedkeuring ethereum ETF’s nog niet compleet

De goedgekeurde aanvragen van gisteren gaan enkel over de zogenaamde 19b-4s. Dit zijn verzoeken tot aanpassingen van de regels. Vervolgens moeten er nog S1-aanvragen goedgekeurd worden. Deze aanvragen gaan over de daadwerkelijke registratie van de ether ETF’s.

De goedkeuring van gisteren is dus een belangrijke eerste stap, maar nog niet compleet omdat de andere aanvraag nog loopt. Wanneer deze ook goedgekeurd worden zal er mogelijk meer vuurwerk te zien zijn met de koers van de munt.

Besluit mogelijk overruled

De aanvraag werd daarnaast behandeld door een lager orgaan, de Division of Trading and Markets. Het gevolg van deze gedelegeerde taak is dat de commissie het besluit alsnog kan heroverwegen in de komende tien dagen. In de markt is dus mogelijk nog een onzekerheid te bespeuren, omdat niet iedereen zo zeker is van de goedkeuring.

Prijsbeweging afhankelijk van politiek spel

Deze twee punten samen zorgen ervoor dat er voor nu nog geen gigantische prijsstijging aan zit te komen. Natuurlijk is de goedkeuring een positieve stap, maar nog niet sterk genoeg om de prijs in beweging te brengen.

Daarnaast speelt er ook een politiek spel op de achtergrond. Investeerders zien dat er momenteel ook veel ontwikkelingen zijn in de regulatie en het toezicht op de crypto wereld. Zij zouden daarom mogelijk nog kiezen voor de veilige weg en geen risicovolle investeringen willen doen. 

Ethereum heeft op dit moment nog steeds een goed startpunt in handen. De prijs beweegt boven een belangrijk steunpunt en een aantal factoren zou een stijging in gang kunnen zetten. Daarnaast zijn de transactiekosten laag, wat meer activiteit zou kunnen gaan aantrekken in de jacht op een prijs van 4.000 dollar.

Het bericht 3 redenen waarom de ethereum koers niet stijgt na ETF-goedkeuring verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!