In een ontroerend moment voor de crypto-community is Kabosu, de Shiba Inu-hond die de iconische Dogecoin (DOGE) meme inspireerde, op 18-jarige leeftijd overleden. Het nieuws, aangekondigd door haar eigenaar Atsuko Sato op 24 mei 2024, heeft wereldwijd een golf van medeleven en reflectie veroorzaakt over Kabosu’s opmerkelijke impact op internetcultuur en de crypto wereld. Na ons eerdere artikel geven we hier wat meer diepgang over de rol van Kabosu in de crypto sector.

Banner Dogecoin 2 (telephone)

Van schuwe asielhond tot virale sensatie

Kabosu’s reis van een schuwe asielhond tot het gezicht van een virale sensatie begon in 2010 toen Sato foto’s van haar nieuw geadopteerde huisdier online plaatste. Een afbeelding waarop Kabosu’s sceptische maar nieuwsgierige uitdrukking te zien was, ging snel viraal en gaf geboorte aan de “Doge” meme. Deze meme, vergezeld van humoristische, gebroken Engelse zinnen, werd een vast onderdeel van internet-humor en uiteindelijk het officiële logo van Dogecoin (DOGE) cryptocurrency.

Invloed op Dogecoin (DOGE) koers

Het overlijden van Kabosu heeft niet alleen emotionele reacties opgeroepen, maar heeft ook invloed gehad op de financiële markten, met name de cryptomarkt. Na de aankondiging daalde de prijs van Dogecoin meer dan 5%, met een handelsprijs van $0.1535. Hoewel het iets is hersteld, lag de prijs van Dogecoin (DOGE) nog steeds ongeveer 3% lager op $0.1627.

Diepe verbinding tussen sentiment en koersprestaties

Shiba Inu (SHIB), maakte tevens een soortgelijke daling door, met een daling van 5,5% tot $0.00002422, wat de diepe verbinding tussen het sentiment rond Kabosu en de prestaties van gerelateerde cryptocurrencies benadrukt.

Community betreurt het verlies van Kabosu

De Dogecoin-community heeft luidruchtig hun eerbetoon geuit aan Kabosu. Het officiële Dogecoin-account op X erkende Kabosu’s diepgaande wereldwijde impact en beschreef haar als een bron van geluk en onbeperkte liefde. Velen in de Web3-gemeenschap, waaronder Kabosu’s eigenaar, hebben ook hun medeleven gedeeld, waarbij Kabosu’s rol werd benadrukt bij het bevorderen van een lichtvoetige en liefdadige geest binnen de cryptosector.

Afscheidsfeest voor Kabosu

Het afscheidsfeest voor Kabosu staat gepland op 26 mei in Narita City, Japan. Terwijl de wereld afscheid neemt van deze geliefde Shiba Inu, zal haar geest en de vreugde die ze bracht ongetwijfeld blijven inspireren en de digitale wereld blijven vormgeven voor de komende jaren.

The post Dogecoin prijs daalt na overlijden van Shiba Inu Kabosu appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!