Bitcoin is gedaald tot een belangrijk prijslevel van ongeveer 67.000 dollar. Hier maakte de munt een test, wat gewoonlijk een voorbode is voor een verdere stijging. Gaat het Bitcoin lukken om zijn opwaartse trend door te zetten? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat BTC ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we een goed beeld krijgen van de afgelopen prijsactie, en het belangrijke prijslevel (weergegeven in het rood). Ook is de huidige (opwaartse) trend aangegeven met oranje boogjes.

De rode zone is al een tijdje zeer belangrijk voor de BTC koers. Het diende eerst als weerstand, toen als support, en dit herhaalde zich nog een keer. Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld voor 69.000 dollar, wat betekent dat de zone zijn werk als support nogmaals heeft gedaan.

De munt kwam hier terecht na een test op de rode zone. Dit is een positief scenario wat we aanhaalden in onze vorige analyse. Vanuit hier lijkt het dan ook alsof de munt verder omhoog gaat. Dat komt omdat de neerwaartse trend – waarbij de koers lagere laagtes en lagere hoogtes maakt – gebroken is (te zien aan de oranje boogjes).

Weinig negatiefs te zien

Om dit te analyseren, gaan we ook kijken naar de 4-uurs grafiek. Hier is de trend, en de afgelopen koers, in meer detail te zien. Bitcoin wist na een neerwaartse trend in de rode zone te komen, en maakte onlangs weer zijn eerste hogere hoogtepunt op een zeer belangrijke plek.

Hierboven kunnen we goed zien hoe dat hogere hoogtepunt – in combinatie met de test – een positieve invloed heeft op de koers. Het kan zijn dat dit pas een heel klein begin is van de komende stijging, want er zijn weinig signalen dat de koers weer verder gaat zakken.

Mocht de koers zich toch in een negatieve situatie gaan bevinden, dan is het ook nog eens erg onwaarschijnlijk dat de munt heel veel verder zakt. Maar daarvoor moet de munt dus eerst weer lagere hoogtes en lagere laagtes maken (zeer onwaarschijnlijk op de korte termijn).

Feit blijft dat de rode zone als een zeer sterke support dient, dus het zou raar zijn als BTC hier in één keer doorheen zakt. De trend is opwaarts, de ondersteuning is sterk, en de koersverwachting is dus niet slecht.

The post Analyse: Bitcoin maakt test op 67.000 dollar, nu verder omhoog? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!