De Dogecoin koers heeft een mooi aantal dagen achter de rug, en wellicht komen er nog meer aan. Naast het heroveren van een belangrijk prijslevel, maakt de munt nu hogere hoogtes en hogere laagtes; de formule voor een verdere opwaartse trend. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Dogecoin 1

Hoe staat DOGE ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier krijgen we een mooi beeld van de afgelopen prijsactie en de belangrijkste prijslevels voor DOGE. Deze zijn hieronder aangegeven door middel van een blauwe zone, een rode zone, en een blauwe lijn.

De blauwe zone kunnen we nu eigenlijk even laten voor wat het is. Dit prijslevel van ongeveer 0,10 dollar was erg belangrijk in het verleden, maar op dit moment is de koers hier té ver van verwijderd om nuttig te zijn in deze analyse. Toch is het goed om dit level alvast helder te hebben, mocht de koers ooit zijn weg terug vinden.

De rode zone is van meer belang. Dit prijslevel ligt rond de koers van 0,125 dollar, en is op dit moment de sterkste support van Dogecoin. Dit is te zien aan de sterke reacties die de koers op dit level gaf wanneer het hier aankwam. Het is dan ook aannemelijk dat, mocht DOGE tot dit level dalen, hier een koersverandering plaats zal vinden.

Toch lijkt het op dit moment erg onwaarschijnlijk dat zich een dergelijke situatie voor zal doen. Niet dat de zone ineens niet meer sterk is, maar Doge zit in een opwaartse trend. Een sterke daling lijkt hierdoor erg onwaarschijnlijk. De munt heeft op de dagelijkse grafiek een hoger laagtepunt gemaakt (te zien aan het oranje boogje) en onlangs ook een hoger hoogtepunt.

De opwaartse trend

Om dit beter te analyseren, kijken we ook even naar de 4-uurs grafiek. Hier staat elke candle voor 4 uur, waardoor we een beter beeld krijgen van de koersverandering in de afgelopen dagen. Ook wordt de blauwe lijn, die zijn oorsprong vindt in een vorig hoogtepunt, hier duidelijker.

Zoals je kan zien is de munt door deze blauwe lijn gebroken waardoor er een hoger hoogtepunt ontstaat. Daardoor kunnen we nu met zekerheid zeggen dat DOGE – op de lange én op de korte termijn – in een opwaartse trend zit.

De munt kan nog een hoger laagtepunt gaan maken die nog een stukje terugzakt, maar het zou ook niet gek zijn als deze op de blauwe lijn geprint wordt. Totdat DOGE zijn opwaartse trend inruilt (door een lager hoogte- of laagtepunt te maken) lijkt de munt verder omhoog te willen. Daarom is goed om deze levels en de trend wel in de gaten te blijven houden, ongeacht de zeer positieve signalen.

The post Analyse: Dogecoin koers boven 0,17 dollar, lijkt verder omhoog te willen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!