Het Hooggerechtshof van Delaware heeft een eerdere beslissing om de rechtszaak van cryptocurrency custodian BitGo tegen het financiële dienstenbedrijf Galaxy Digital te verwerpen, omgekeerd. Hierdoor krijgt BitGo een nieuwe kans om Galaxy aan te klagen over hun mislukte fusie van $1,2 miljard dollar.

De rechtbank vond dat de definitie van “financiële verklaringen” in de fusieovereenkomst dubbelzinnig was, waardoor beide partijen redelijke interpretaties van de vereiste documentatie konden voorleggen.

Oorsprong van het conflict

BitGo startte de rechtszaak tegen Galaxy in augustus 2022 en eiste $100 miljoen schadevergoeding. BitGo beschuldigde Galaxy van een “opzettelijke schending” van de fusieovereenkomst uit mei 2021, toen het bedrijf zich de $1,2 miljard niet meer kon veroorloven na aanzienlijke financiële verliezen tijdens de cryptomarkt neergang.

Galaxy verdedigde zich door te wijzen op BitGo’s falen om bepaalde gecontroleerde financiële verklaringen op tijd te leveren en noemde de claims van BitGo “ongegrond”.

bitgo galaxy uitspraak
Bron: Delaware.gov.

Eerdere uitspraak en verdediging van Galaxy

De Chancery Court van Delaware had in juni onder leiding van Vicekanselier J. Travis Laster geoordeeld dat Galaxy een “geldige basis” had om zich terug te trekken uit de overeenkomst, omdat BitGo “niet-conforme” financiële documenten had verstrekt. Na het hoger beroep van BitGo vond het Hooggerechtshof echter genoeg reden om deze beslissing te herzien.

R. Brian Timmons, partner bij het advocatenkantoor Quinn Emanuel uit Los Angeles en vertegenwoordiger van BitGo, uitte zijn tevredenheid over de recente ontwikkelingen: “We geloven dat gerechtigheid heeft gezegevierd in het hoger beroep en we zijn verheugd om met deze zaak verder te gaan in het Chancery Court.” Daarentegen blijft een woordvoerder van Galaxy volhouden: “We zullen ons krachtig blijven verdedigen en blijven vertrouwen hebben in de verdiensten van onze positie in de zaak.”

The post BitGo krijgt nieuwe kans in rechtszaak tegen Galaxy Digital na besluit Hooggerechtshof appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!