De door voormalige Facebook-medewerkers ontwikkelde layer-1 blockchain platform Aptos (APT) heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in blockchain transacties door op 25 mei 115,4 miljoen transacties te registreren. Dit aantal overtreft ruimschoots dat van concurrent Solana (SOL), die op dezelfde dag 31,7 miljoen transacties noteerde.

Deze aanzienlijke toename van het transactievolume heeft een nieuw record gezet, waarmee het het vorige record van het Sui Network van meer dan 65 miljoen transacties met ruim 50% overtrof. Volgens Aptoscan bereikte de blockchain ook een ongekend hoog aantal transacties per seconde (TPS), namelijk 32.000.

Innovatie door Tapos Cat

Een belangrijke factor in deze stijging is de introductie van Tapos Cat, een nieuw ’tap-to-earn’ spel dat snel populair is geworden. Binnen de eerste dag op het hoofdnetwerk verwerkte het spel al 10 miljoen transacties, wat aanzienlijk bijdroeg aan de verhoogde activiteit op het platform.

Spelers kunnen in Tapos Cat $HEART-tokens verdienen door een virtuele kat te ‘kietelen’, wat leidt tot meerdere transacties binnen het spel. Bovendien biedt het spel gedurende de eerste 72 uur een ervaring zonder gas-kosten, om zo meer spelers aan te trekken en hen zonder extra kosten te laten genieten.

aptos dagelijkse transacties
Bron: Aptoscan.

Stabiliteit en toekomstplannen

Ondanks het hoge volume aan transacties heeft Aptos een consistente gasprijs en succesratio weten te handhaven. Deze stabiliteit is mogelijk gemaakt door de Aggregator-functie op het Aptos-platform, die het gelijktijdig verwerken van meerdere transacties mogelijk maakt voor een naadloze en efficiënte gebruikerservaring.

Kritiek is er ook: de CEO van Helius Labs heeft twijfels geuit over de blijvende waarde en praktische bruikbaarheid van Tapos Cat. Hij bekritiseerde het spel voor zijn nadruk op klik-en-verdien interacties, die mogelijk bedoeld zijn om metrieken kunstmatig te verhogen in plaats van daadwerkelijk aan de behoeften van gebruikers te voldoen.

Ondanks deze kritiek stellen voorstanders van Aptos dat Tapos Cat een belangrijk technisch project is dat de robuustheid en schaalbaarheid van het Aptos-netwerk aantoont en de weg effent voor toekomstige ontwikkelingen.

Koop je Aptos voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Aptos zet nieuw record met 115 miljoen transacties in één dag appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!