Als we de data van Kaiko Analytics mogen geloven, dan zijn grote hedgefondsen op dit moment niet zo bullish over Ethereum en Bitcoin. Onder de streep zijn hedgefondsen – waar vooral rijke investeerers deel van uitmaken – op dit moment short op Bitcoin en Ethereum. Zij geloven dus niet dat de twee grootste munten van de markt de stijgingen van de afgelopen weken kunnen doorzetten.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Short, maar niet bearish?

Kaiko Research schrijft in het nieuwe rapport over de hedgefondsen dat een shortpositie niet hoeft te betekenen dat zij ook bearish zijn over de koersen van Bitcoin en Ethereum. Blijkbaar is het mogelijk om “risicoloos” geld te verdienen door Bitcoin te shorten op de derivatenmarkt en tegelijkertijd Bitcoin aan te houden op de spotmarkten.

Hetzelfde geldt voor Ethereum.

“Hoewel we geen data bezitten om dit met zekerheid te kunnen zeggen, is dit de meest waarschijnlijke uitleg voor de gigantische shortposities van de hedgefondsen. Dit zijn in ieder geval investeerders die nooit zomaar shorten zonder een bescherming in te bouwen”, aldus Kaiko Research.

Ethereum in de plus, Bitcoin heeft moeite

Waar Ethereum vandaag wederom een plus van bijna 3% op de borden zet, heeft Bitcoin het lastig en staat er een daling van 0,85% voor de grootste munt van de markt. Daarmee komt de Bitcoin koers binnen op $68.574 terwijl er voor Ethereum een koers van $3.911 staat.

Daarmee kruipt Ethereum richting de magische grens van $4.000 en komt het ook dichterbij zijn all-time high van 2021.

Ethereum bereikte in november 2021 zijn voorlopige all-time high van $4.878. Die koers werd op 10 november bereikt. Ongeveer op hetzelfde moment als de toenmalige all-time high van Bitcoin van $69.000.

Wat denk jij? Gaat Ethereum binnenkort zijn all-time high doorbreken of moeten we daar nog even geduld voor hebben? Veel zal waarschijnlijk ook afhangen van de inflatiedata uit de Verenigde Staten.

Als die meevalt, dan kan de Federal Reserve mogelijk op korte termijn de rentes verlagen in Amerika. Dat zou een enorme steun in de rug zijn voor de markt.

The post Hedgefondsen shorten massaal Bitcoin en Ethereum appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!