Benjamin Cowen heeft een nieuwe video gepubliceerd op zijn YouTube-kanaal “Into the Cryptoverse”. Hierin bespreekt hij de huidige staat van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH), en geeft hij zijn vooruitzichten voor de nabije toekomst.

Bitcoin blijft net onder de $70.000

In de video belicht Cowen dat Bitcoin momenteel net onder de $70.000 dollar zit. Hij vergelijkt de huidige situatie met een patroon dat eerder dit jaar werd waargenomen, waarbij een potentiële bodem werd bereikt eind april, gevolgd door een opleving.

Volgens Cowen kan Bitcoin zich nu in een soortgelijke situatie bevinden, met lagere pieken en een langere rally terug naar de hoogtepunten.

Invloed van arbeidsmarktgegevens

Cowen benadrukt dat de toekomstige prijsbewegingen van Bitcoin sterk afhankelijk zijn van de arbeidsmarktgegevens. Tot nu toe zijn deze gegevens sterk gebleven, wat kan bijdragen aan een verdere stijging van Bitcoin in juni. Als de arbeidsmarkt echter tekenen van zwakte vertoont, kan Bitcoin weer terugzakken naar de ondersteuningsband van de bullmarkt.

Bitcoin en Ethereum dominantie

De video gaat verder in op de dominantie van Bitcoin en vergelijkt deze met eerdere marktcondities. Cowen wijst erop dat hoewel Bitcoin in 2019 een vergelijkbare opzet had, er verschillen zijn, zoals de huidige hogere prijzen van Ethereum.

Belangrijke metrics zoals de dominantie van Blue Chip cryptocurrencies en de gecombineerde dominantie van Bitcoin en Ethereum hebben nog geen significante niveaus bereikt, maar Cowen gelooft dat deze uiteindelijk hun doelen zullen bereiken.

Potentiële prijsbewegingen van Ethereum

Cowen bespreekt ook de mogelijke prijsbewegingen van Ethereum in relatie tot Bitcoin. Hij merkt op dat in jaren waarin ETH/BTC uiteindelijk daalde, ETH lange wicks had in juni, en hij suggereert dat dit een patroon kan zijn om in 2022 in de gaten te houden.

Hoewel hij erkent dat dit geen garantie is, kan Ethereum nog steeds terugvallen voordat het een grote stijging maakt. Hij benadrukt dat hoewel Ethereum recentelijk veel aandacht heeft gekregen, Bitcoin dominantie nog steeds een belangrijke factor is om in de gaten te houden.

Conclusie

Cowen concludeert dat er mogelijk verdere consolidatie zal plaatsvinden voordat er een grote beslissing wordt genomen in de markt. Hij benadrukt dat de arbeidsmarktgegevens een belangrijke rol zullen spelen in de toekomstige bewegingen van de cryptomarkt.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Ethereum kan grote bewegingen maken in juni, zegt crypto analist appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!