Cardano, de op 9 na grootste cryptomunt doet de afgelopen weken maar weinig, en menig cryptomunt laat betere prestaties zien. Dat is frustrerend voor veel fanatiekelingen, en ik snap wel dat je nu maar weinig zin hebt in een bullish artikel. Hoe kan je zo optimistisch zijn nu Cardano de helft van haar marktdominantie heeft verloren en maar 15% boven het niveau van mei 2023 staat?!

Ik leg je dit haarfijn uit vandaag, en vraag daarom je aandacht. Besef allereerst dat het narratief dat nu heerst, van alle tijden is. Cardano heeft veel van dit soort periodes gekend. Periodes waarbij de negativiteit in overvloed aanwezig was, en er weinig reden voor optimisme te bespeuren viel. Vergis je dus niet: de blockchain viert hoogtijdagen, meer en meer projecten worden gelanceerd. Het enige wat nog achterloopt is de koers, en ik betoog dat dit niet lang meer is!

Waarom zo bullish?

Ik sprak in een eerdere analyse over de start van een opwaartse beweging van Cardano, maar dat deze nog geen wortels geschoten had. In zekere zin is dit onveranderd gebleven: er zijn een aantal cruciale levels die de koers moet doorbreken voordat er meer ruimte is voor optimisme. Echter kijk eens met mij naar de weekgrafiek. Hoe kun je op dit punt bearish zijn?

1. De koers staat boven de accumulatierange. Dit is het grootste en meest belangrijke argument. Eind vorig jaar brak de koers uit deze range en sindsdien is er geen enkele candle meer binnen deze range gesloten. De koers is nu simpelweg deze range aan het terugtesten.

2. Het tweede argument: De koers test een belangrijk ondersteuningsniveau, waar veel interesse van traders is. Dat zien we uit de groene en blauwe staven, wat de hoeveelheid volume aangeeft per prijsniveau. De 0.4540 heeft het hoogste volume binnen de range. Zolang er genoeg kopers zijn, is dit hét niveau om een trendommekeer te verwachten.

    3. Laten we inzoomen op de afgelopen weken. Wat zien we? Carano is gedaald van 80 naar 40 cent, een daling die gepaard ging met hoog volume. Echter, naarmate de koers verder zakte, nam het volume geleidelijk af. Dit duidt op afnemende verkoopinteresse tijdens de daling. Ook dit is een signaal dat een omkering van de trend voorspelt.

    Hierboven heb ik drie argumenten genoemd waarom ik denk dat de koers van Cardano op een historisch punt staat. Het is erop of eronder. En ik denk erop …

    ADA/BTC en ADA/ETH moeten we niet vergeten

    Twee grafieken, waarbij de eerste net iets belangrijker is dan de tweede: hoe presteert de koers ten opzichte van Bitcoin en hoe ten opzichte van Ethereum? In beide gevallen is het antwoord: slecht.

    Dit is de reden waarom veel ADA-hodlers ontevreden zijn. De koers van Cardano presteert niet alleen slecht, maar doet het ook veel slechter dan de twee grootste munten.

    Kijk maar eens naar de koers van ADA/BTC hieronder. Wat zien we? De afgelopen jaren zien we bijna alleen maar rode maandcandles. De koers presteert uitzonderlijk slecht ten opzichte van Bitcoin. Langzaam maar zeker zie ik een aantal positieve signalen, bijvoorbeeld de bullish divergentie met de RSI. Dit is echter wel in een heel pril stadium. In het beste geval stijgt de koers van Cardano binnenkort en volgt de ADA/BTC koers dit voorbeeld. Dan zou Cardano eindelijk beter kunnen presteren dan Bitcoin. Dit kan heel plotseling gebeuren, ga er dus vooral niet op wachten.

    The post Analyse: mensen vergissen zich in Cardano (ADA), laat de pump maar komen! appeared first on BLOX | Nieuws.

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
    Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!