Bitcoin.org mag de whitepaper achter onze favoriete crypto bitcoin weer online plaatsen. Dit volgt op een Britse rechterlijke uitspraak in maart van dit jaar.

In deze uitspraak oordeelde de rechter dat Craig Wright, de man die beweerde de bedenker van bitcoin te zijn, dit niet kon bewijzen.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin whitepaper van website gehaald

Een paar jaar geleden had Wright Bitcoin.org nog voor de rechter gedaagd omdat hij beweerde dat hij het eigendomsrecht had op het technische document, ook wel de “whitepaper” genoemd. De whitepaper is een verslag van negen pagina’s waarin de werking van bitcoin wordt uitgelegd.

Afgelopen donderdag deelde de beheerder van Bitcoin.org, Hennadii Stepanov, een link naar de Bitcoin whitepaper op X. De actie van Stepanov volgde op een omkering van de tijdelijke overwinning van Wright en een reeks protesten van de Bitcoin-gemeenschap.

De whitepaper werd in 2008 gepubliceerd door Satoshi Nakamoto, de pseudonieme ontwikkelaar van bitcoin. In de whitepaper beschrijft Nakamoto de technologie achter bitcoin, waaronder hoe het wordt gecreëerd, hoe transacties worden geverifieerd en hoe de munt veilig wordt opgeslagen.

Belang van het document

Het belang van de whitepaper is tweeledig. Ten eerste is het een technisch document dat essentieel is voor het begrijpen van hoe bitcoin werkt. Zonder de whitepaper zou het voor veel mensen moeilijk, zo niet onmogelijk zijn, om bitcoin te gebruiken of te ontwikkelen.

Ten tweede is de whitepaper een historisch document dat het begin markeert van de bitcoin-revolutie. Het is een momentopname van de visie van Nakamoto voor een nieuw geldsysteem en het heeft miljoenen mensen over de hele wereld geïnspireerd.

De beslissing van Bitcoin.org om de whitepaper opnieuw te uploaden is een overwinning voor de bitcoin-gemeenschap. Het is een bevestiging van het feit dat bitcoin een open en decentraal project is, en dat niemand de controle heeft over de technologie of de geschiedenis ervan.

The post Bitcoin whitepaper is weer terug na rechtszaak appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!