Bitcoin heeft zijn neerwaartse trend achter zich gelaten. De koers maakt voorzichtig weer hogere hoogtes en hogere laagtes, en het lijkt alsof de munt weer richting zijn hoogste punt ooit beweegt. Gaan we binnenkort weer een koers boven de 73.700 dollar zien? Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Bitcoin 1

De trend is opwaarts

In de dagelijkse grafiek, waar elke candle voor 24 uur staat, krijgen we een goed beeld van de trend van Bitcoin. Deze is aangegeven met de oranje boogjes. Daarnaast is er ook een rode zone te zien, maar daar gaan we iets later in de analyse op verder.

De trend van van een cryptomunt is meestal leidend voor de rest van het koersverloop. Het maakt daarbij niet uit of het een neerwaartse of een opwaartse trend is, de bewegingen zijn meestal een voorbode voor de rest van het koersverloop. Het is daarom goed om deze eerst te analyseren, voordat je gaat kijken naar steun- en weerstandspunten.

In het geval van BTC was deze eerst neerwaarts, zoals te zien in de grafiek hierboven. Nadat de munt zijn all time high behaalde van 73.700 dollar, begon die neerwaartse trend. De munt maakte steeds lagere punten, en dit hield hij vol totdat de trend veranderde.

De koers op de korte termijn

Bitcoin is sinds een tijdje bezig met het maken van steeds hogere punten, zoals we dat in de grafiek hierboven, maar ook in de 4-uurs grafiek kunnen zien (in de onderstaande afbeelding). Daar zien we dat Bitcoin op de korte termijn al bezig was met het maken van een opwaartse trend, voordat dit merkbaar was op de dagelijkse grafiek met de oranje boogjes.

Dit onderstreept nogmaals het belang om ook vaker in of uit te zoomen bij grafieken. Want met alleen de wekelijkse of dagelijkse grafiek, waren deze bewegingen onopgemerkt gebleven. Feit is nu dat de munt er goed uitziet op zowel de korte als de lange termijn.

Bitcoin heeft namelijk ook net de rode zone heroverd (van 62.000 tot 67.000 dollar). Dit is goed om te zien, aangezien dit betekent dat er meer kopers dan verkopers zijn op een belangrijk prijspunt. Samen met de opwaartse trend, betekent dit veel positiefs voor de rest van het koersverloop.

Pas als de munt weer begin met het maken van lagere punten moeten we oppassen. Maar aan de afgelopen prijsactie te zien, lijkt dit niet binnenkort te gaan gebeuren. De munt ziet er sterk uit, de munt beweegt boven een sterk prijslevel en daarnaast komt de all time high steeds meer in beeld. Houdt dit prijslevel en de trend daarom goed in de gaten!

The post Analyse: is Bitcoin weer onderweg naar zijn all time high? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!