De Argentijnse Nationale Commissie voor Effecten (CNV) heeft bevestigd dat het gesprekken voert met de Salvadoraanse Nationale Commissie van Digitale Activa (CNAD) over de adoptie en regulatie van Bitcoin (BTC) en andere cryptovaluta’s.

Tijdens een ontmoeting, die plaatsvond op 23 mei, bespraken CNV-voorzitter Roberto Silva, vicevoorzitter Patricia Boedo en CNAD-voorzitter Juan Carlos Reyes de ervaringen van El Salvador sinds de adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel in september 2021. Deze gesprekken richten zich op het evalueren van mogelijke samenwerkingsovereenkomsten die zouden kunnen leiden tot een betere regulatie van digitale activa.

Ervaring uit El Salvador als leidraad

El Salvador heeft zich sinds zijn pioniersrol als eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende, gepositioneerd als wereldleider op het gebied van cryptoadoptie. Silva benadrukte de belangrijke inzichten die El Salvador heeft verkregen en hoe deze de regelgevende benaderingen kunnen informeren.

“We willen onze banden met de Republiek El Salvador versterken en daarom gaan we de mogelijkheid onderzoeken om samenwerkingsovereenkomsten met hen te ondertekenen,” zei Silva.

Innovatie en regelgeving in Argentinië

Argentinië toont ook een groeiende interesse in de cryptosector. Recentelijk heeft het land stappen ondernomen om de lokale cryptomarkt te reguleren, inclusief het invoeren van registratievereisten voor crypto-bedrijven in april. De aandacht voor crypto is verder toegenomen sinds Javier Milei, een voorstander van Bitcoin, eind 2023 president werd.

Volgens Diana Mondino, de Argentijnse minister van Buitenlandse Zaken, bereidt de regering zelfs een decreet voor om het gebruik van Bitcoin en andere cryptovaluta’s onder bepaalde voorwaarden te legaliseren voor betalingen.

Versterking van technologische en economische banden

“Argentinië is een pionier in technologie en de Nationale Commissie voor Effecten begrijpt en wil efficiënt met de industrie samenwerken om passende regelgeving te creëren,” verklaarde Reyes van El Salvador.

The post Argentinië verkent Bitcoin-samenwerking met El Salvador appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!