Volgens de nieuwste informatie van blockchain data tracker Arkham Intelligence is de crypto portefeuille van Donald Trump, de voormalige president en toonaangevende Republikeinse presidentskandidaat, de grens van $10 miljoen dollar gepasseerd.

De portefeuille bevat voornamelijk MAGA-tokens, bekend onder de ticker TRUMP, die momenteel gewaardeerd worden op $7,12 miljoen dollar. Deze tokens werden oorspronkelijk gekocht met gewikkelde ether via Uniswap.

Naast MAGA-tokens bezit Trump ook 463,441 Ethereum (ETH), ter waarde van ongeveer $1,84 miljoen dollar, en $1 miljoen MAGA VP (MVP) tokens, geschat op ongeveer 5$09,000 dollar.

Prijsstijgingen en politieke betrokkenheid

De waardestijging van de portefeuille is vooral te danken aan de appreciatie van de MAGA-token, die recent een stijging van 8,3% heeft doorgemaakt en nu verhandeld wordt tegen $12,43 dollar. Het MVP-token daarentegen is gedaald naar $0,48 dollar na een daling van 12,7% in de laatste dag. Trump’s actieve betrokkenheid en positieve houding ten opzichte van cryptocurrencies lijken een steeds grotere rol te spelen in zijn politieke strategie.

arkham donald trump crypto wallet
Bron: Arkahm op X.

Tijdens de Libertarische Nationale Conventie van 2024 op 25 mei benadrukte Trump zijn steun voor het recht op zelfbeheer van cryptocurrencies en sprak hij zich uit tegen digitale valuta’s van centrale banken. Ook sprak hij over het bevrijden van de gevangen Silk Road-oprichter Ross Ulbricht. Ondanks eerdere negatieve uitspraken over Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies, verklaarde Trump nu “positief en open-minded” te zijn over de cryptosector.

Vergelijking met andere beroemdheden

Met de prestaties van zijn wallet blijft Trump aan de top van beroemdheden met cryptocurrency-bezittingen, waarbij hij anderen zoals Justin Bieber, Kevin Hart en Jimmy Fallon overtreft. Arkham heeft het crypto-adres verbonden aan de voormalige president door informatie uit zijn financiële verklaringen die in augustus 2023 zijn ingediend. In december 2023 verkocht de wallet nog $2,4 miljoen aan ETH, wat Trumps status als ‘crypto-walvis‘ verder bevestigt.

De pro-crypto houding van Trump lijkt zijn verkiezingskansen te vergroten, gezien zijn campagne ook is begonnen met het accepteren van donaties in digitale activa, waaronder Bitcoin.

The post Trump’s crypto wallet overschrijdt de grens van $10 miljoen dollar appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!