Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy, benadrukte onlangs het belang van de goedkeuring van spot Bitcoin (BTC) ETF’s als een keerpunt voor Bitcoin.

Tijdens een aflevering van de podcast ‘What Bitcoin Did’ beschreef hij deze goedkeuringen als het cruciale moment waarop Bitcoin zichzelf vestigde als een vermogensklasse die potentieel kan groeien tot een waarde tussen de tien en honderd biljoen dollar. “Dit was het overbruggen van een kloof die Bitcoin erkent als een serieuze vermogensklasse,” verklaarde Saylor.

Kritiek op de SEC

Ondanks zijn steun voor de goedkeuringen, uitte Saylor forse kritiek op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij beschuldigde de SEC ervan obstructief te zijn en in conflict met de gehele crypto-industrie door het aanklagen van crypto exchanges en ondernemers. “De SEC heeft eigenlijk een zeer obstructieve houding aangenomen en is in oorlog met de hele crypto-industrie,” voegde hij eraan toe.

Saylor wees op het stagneren van de goedkeuring van optiehandel naast de spot Bitcoin ETF’s en het feit dat de SEC alleen contante creaties toestaat in plaats van in natura terugkopen, waardoor investeerders hun Bitcoin niet direct kunnen omwisselen voor aandelen in de ETF’s.

De gevolgen van regel 121

Verder refereerde Saylor aan SEC’s regel 121, die vereist dat banken digitale activa op hun balans opnemen, een praktijk die niet gebruikelijk is voor bewaarnemingen. Volgens Saylor maakt deze regel het onmogelijk voor banken om Bitcoin te bewaren. “We hebben minimale acceptatie van Bitcoin bereikt. Maar andere logische zaken zoals banken toestaan om Bitcoin in bewaring te nemen, mensen laten hedgen, en hen Bitcoin laten verhandelen voor effecten, zijn normale en gebruikelijke zaken in andere vermogensklassen. Deze zijn afgewezen. Daarom gaan we op een zeer traag tempo vooruit.”

Politieke invloeden en de toekomst van crypto

Saylor benadrukte ook dat cryptocurrencies steeds meer een politiek onderwerp worden, waarbij hij betoogde dat kandidaten die positief staan tegenover crypto mogelijk meer stemmen kunnen verwerven in de komende Amerikaanse verkiezingen. Dit werd onderstreept door de plotselinge steun van presidentskandidaat Donald Trump voor Bitcoin tijdens het afgelopen weekend.

MicroStrategy’s betrokkenheid bij Bitcoin

MicroStrategy heeft zijn betrokkenheid bij Bitcoin voortgezet door zijn voorraad uit te breiden. De laatste aankoop was in maart, waarbij het bedrijf nog eens 9,245 BTC verwierf, waardoor het totale bezit op 214,246 BTC komt — met een waarde van ongeveer $15 miljard dollar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Michael Saylor kritisch op SEC na goedkeuring Bitcoin ETF’s appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!