Ethereum heeft een fantastisch aantal weken achter de rug. De munt is met een opwaartse trend bezig die, als die zo doorzet, zijn hoogste punt van dit jaar kan maken – wellicht ook met een all time high in het vooruitzicht. Laten we naar de grafieken kijken.

Banner Ethereum 1

Hoe staat Ethereum ervoor?

We beginnen deze analyse met een blik op de dagelijkse grafiek. Hier staat elke candle voor 24 uur, waardoor we ver terug kunnen kijken in de koers, om zo de belangrijkste prijslevels eruit te halen. Ook krijgen we hier een goed beeld van de opwaartse trend van ETH.

Zoals al eerder benoemd, heeft de munt hele goede weken achter de rug. Ethereum veroverde prijslevel na prijslevel, waardoor de munt nu rond een koers van 3.900 dollar wordt verhandeld – nog maar 4,5% verwijderd van het hoogste punt van dit jaar (4.100 dollar).

De belangrijkste prijslevels zijn aangegeven als rode, blauwe en grijze zone, maar die laatste twee kunnen we nu even laten voor wat het is. Deze worden pas weer belangrijk als de munt aan een neerwaartse trend begint (van lagere laagtes en lagere hoogtes), maar dat lijkt niet binnenkort meer te gebeuren.

De munt is namelijk net boven de rode zone uitgekomen. Dit prijslevel ligt rond een koers van 3.700 dollar, en zorgt voor support als de munt weer een kleine ‘pullback’ maakt. Er zijn dus genoeg vangnetten wil Ethereum het even lastig krijgen.

Koers kan voorbij 4.100 dollar

Deze lijken alleen niet echt nodig te zijn als de huidige trend doorzet. En om dit beter te analyseren, pakken we ook even kort de 4-uurs grafiek erbij. Hier staat elke candle voor 4 uur. Op die manier wordt de opwaartse trend, en de afgelopen prijsactie van ETH, in meer detail te zien.

Toen Ethereum boven de blauwe zone uitkwam, gaf dit genoeg momentum om binnen no-time richting de rode zone te stijgen. Er was namelijk weinig weerstand te bespeuren. Sindsdien leek de munt het wel even moeilijk te krijgen, maar hield zich toch sterk.

Dit gegeven – in combinatie met de hogere hoogte- en hogere laagtepunten – wijst erop dat de kans groot is dat de munt nu verder omhoog beweegt. Zoals eerder aangegeven kan ETH daardoor door de 4.100 dollar breken, en misschien over de iets langere termijn ook door zijn hoogste punt ooit (4.870 dollar). Blijf deze prijslevels en de trend daarom goed in de gaten te houden.

The post Analyse: Ethereum onderweg naar hoogste koers van het jaar appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!