The Sandbox, een gedecentraliseerd gamingplatform, heeft de oprichting van zijn Decentralized Autonomous Organization (DAO) aangekondigd, genaamd The Sandbox DAO.

Dit initiatief, dat in drie fasen zal worden uitgerold, biedt houders van SAND en virtuele LAND – niet-fungibele tokens (NFT’s) die in-game percelen vertegenwoordigen – de mogelijkheid om te stemmen over projecten en verbeteringen voor te stellen via Sandbox Improvement Proposals (SIP’s).

Start van fase één

De eerste fase is ingegaan op 28 mei en geeft de gemeenschap de gelegenheid om invloed uit te oefenen op de eerste reeks SIP’s. Hoewel The Sandbox-personeel tijdens deze initiële fase nog steeds een aantal operaties zal beheren, is de rol van de gemeenschap cruciaal.

“De Sandbox DAO stelt de gemeenschap in staat de groei en het ecosysteem van het platform te helpen vormgeven en stimuleren,” aldus het team van The Sandbox.

Ontwikkeling naar zelfstandigheid in toekomstige fasen

De tweede fase, de zogenaamde ‘verkenningsfase’, wordt verwacht de DAO zelfstandiger te maken, los van het moederbedrijf. De uiteindelijke derde fase zal de DAO volledig operationeel maken met een gemeenschapsgestuurd bestuur.

Het team legt uit dat de gefaseerde implementatie dient om de functionaliteit zorgvuldig te testen en te optimaliseren, en benadrukt de noodzaak van een duurzame groei voor de lange termijn.

Leiderschap en verantwoording

Een nieuw aangekondigd leiderschapsteam, bestaande uit een raad en adviseurs, zal de DAO begeleiden. Dit team omvat Sebastien Borget, mede-oprichter en chief operating officer van The Sandbox; Yat Siu, voorzitter van Animoca Brands; Shannon Snow, chief operating officer van World of Women; en Jean-Michel Pailhon, oprichter van Grail Capital.

De raad zal verantwoordelijk zijn voor het beoordelen en geven van feedback op alle SIP’s, met de mogelijkheid om voorstellen te vetoën op basis van juridische gronden, misalignatie met de visie van de DAO, of redundantie.

Gemeenschapsleden die ten minste vijf SAND of één LAND bezitten, krijgen stemrecht over drie initiële SIP’s, beschouwd als fundamentele voorstellen die nodig zijn voor het opstarten van de DAO-operaties.

The post The Sandbox zet grote stap naar autonomie met nieuwe DAO-structuur appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!