Na een moeilijke periode in april, waarin Cardano (ADA) meer dan 40% van zijn waarde verloor, begint er nu een glimp van hoop te ontstaan voor investeerders. Een bullish patroon op de dagelijkse grafiek suggereert een mogelijke opleving voor deze cryptomunt.

Banner Cardano 1

Cardano’s tegenslagen

April was een teleurstellende maand voor Cardano, waarin de prijs van de munt aanzienlijk daalde op de 12e van die maand. Sindsdien heeft Cardano moeite gehad om van deze klap te herstellen. Meer dan 60% van de investeerders bevond zich in een verliespositie, wat duidelijk aangeeft hoe zwaar de neergang was.

Optimisme uit technische analyse

Ondanks de moeilijkheden biedt de dagelijkse grafiek van Cardano nu enige hoop. Een bullish patroon, bekend als een ‘falling wedge’, is zichtbaar op de grafiek. De munt heeft zich binnen dit patroon geconsolideerd en staat op het punt eruit te breken, wat kan leiden tot een volledig herstel op de lange termijn.

Ondersteuning uit on-chain data

Analyse van Cardano’s on-chain metrics wijst ook op een mogelijke opleving. De MVRV-ratio van de token is verbeterd na de crash, wat aangeeft dat er ruimte is voor een potentiële rally in de komende dagen. Bovendien blijft de velocity van ADA hoog, wat aangeeft dat de munt vaak wordt gebruikt in transacties.

Potentiële barrières voor een herstel

Hoewel technische indicatoren optimisme suggereren, zijn er nog enkele hindernissen te overwinnen. De Chaikin Money Flow (CMF) laat een positieve stijging zien, wat duidt op kansen voor een prijsstijging. Echter, de Relative Strength Index (RSI) volgt een ander pad, wat de stijging van ADA zou kunnen beperken.

Belangrijke drempel te overwinnen

Als Cardano momentum krijgt, is het cruciaal dat de munt de $0.467-barrière doorbreekt, aangezien liquidatie dan sterk zou stijgen. Een succesvolle doorbraak zou ADA in staat stellen om $0.5 te bereiken, wat de eerste stap zou zijn naar een volledig herstel.

Met Cardano momenteel handelend op $0.4609 en een marktkapitalisatie van meer dan $16 miljard, blijven investeerders en waarnemers alert op de ontwikkelingen rond deze cryptomunt.

The post Kan Cardano herstellen van zijn negatieve trend in april? Prijsgrafiek geeft dit aan… appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!