Semler Scientific, een bedrijf gespecialiseerd in medische technologie, heeft aangekondigd dat het 581 Bitcoins (BTC) heeft gekocht voor zijn kasreserves, wat een directe impact had op de beurswaarde.

De aankondiging zorgde voor een stijging van de aandelen met maar liefst 25% tijdens de vroege handelsuren op dinsdag in de Verenigde Staten. Voorafgaand aan de koersstijging van deze ochtend had het bedrijf een marktkapitalisatie van minder dan $200 miljoen.

Financiële gezondheid van het bedrijf

Aan het einde van het eerste kwartaal beschikte Semler over $62,9 miljoen dollar aan liquide middelen en kasequivalenten, met een omzet van $15,9 miljoen dollar en een operationele kasstroom van $6,1 miljoen dollar. Deze solide financiële basis maakte de aanzienlijke investering in Bitcoin mogelijk.

De 581 Bitcoins werden gekocht voor $40 miljoen, wat neerkomt op een gemiddelde prijs van ongeveer $68.850 per munt.

anthonio pompliano op x semler scientific
Bron: Anthonio Pompliano op X.

Toekomstvisie op Bitcoin

Eric Semler, de voorzitter van Semler Scientific, benadrukte het belang van Bitcoin als een belangrijke activaklasse met een marktwaarde van meer dan $1 biljoen. “We geloven dat het unieke kenmerken heeft als een schaars en eindig actief dat kan dienen als een redelijke inflatiehedge en veilige haven te midden van wereldwijde instabiliteit,” aldus Semler.

Hij voegde eraan toe dat de digitale en architecturale veerkracht van Bitcoin het een aantrekkelijker optie maakt dan goud, dat ongeveer tien keer zoveel waard is als Bitcoin.

Effect op de aandelenkoers

Na de aankoop van de Bitcoins en de daaropvolgende koersstijging, was er een totale winst van 25,2% op de dag van bekendmaking. Dit bracht het aandeel op slechts een daling van 2% op jaarbasis, een aanzienlijk herstel gezien de vroegere marktprestaties.

Het bedrijf heeft aangegeven dat Bitcoin zal fungeren als het hoofdonderdeel van zijn schatkistreserves op lange termijn, wat wijst op een voortdurend vertrouwen in de digitale munt als een strategische investering.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Semler Scientific koopt 581 Bitcoins, aandelen stijgen met 25% appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!