NVIDIA, de grote leider op de chipmarkt, is op dit moment meer waard dan de complete Duitse beurs. “Duitsland was altijd een wereldleider op het gebied van technologie, engineering en innovatie. Vandaag is alleen NVIDIA al groter dan de complete market cap van de Duitse aandelenmarkt”, aldus Michael Arouet met een bijzondere statistiek.

Hoe kan NVIDIA groter zijn dan de complete Duitse aandelenmarkt?

De reden hiervoor is dat we ons in het exponentiële digitale tijdperk begeven. Hierin is het mogelijk voor bedrijven om wereldwijd te opereren en complete markten te veroveren.

NVIDIA heeft een dusdanige voorsprong op de rest, dat het heel moeilijk is voor andere chipmakers om ze nog in te halen. Combineer dat met een flinke portie hype over kunstmatige intelligentie en je hebt een monsterbedrijf te pakken.

Niet iedereen is ervan overtuigd dat NVIDIA deze groei kan volhouden. Frankfurter claimt op Twitter dat NVIDIA een “marktfenomeen” is. Ze zullen snel crashen als de concurrentie weer in de buurt komt.

Ook groter dan bitcoin

Overigens is NVIDIA niet alleen groter dan de Duitse aandelenmarkt. De chipfabrikant is ook een stuk groter dan bitcoin. Waar NVIDIA een market cap van ongeveer 2,5 biljoen dollar kent, moet bitcoin het doen met een marktwaarde van ongeveer 1,35 biljoen dollar.

Wat dat betreft zou je zeggen dat bitcoin nog een hoop te groeien heeft. Die koers van 68.500 dollar voelt gigantisch, maar in feite is het nog niets als je bitcoin vergelijkt met bedrijven als NVIDIA, Apple en Microsoft.

Als bitcoin een met NVIDIA vergelijkbare market cap zou bereiken, dan zou er een koers van ruim 126.000 dollar op de borden staan voor de digitale munt. Dat zijn koersen waar we nu alleen maar van kunnen dromen.

Al lijkt bitcoin op dit moment bezig met een zogenaamde periode van consolidatie. Dat is een periode waarin de koersen vooral zijwaartse bewegen en mensen zich voorbereiden op de volgende grote koersexplosie (of daling).

Het bericht NVIDIA nu groter dan de complete Duitse aandelenmarkt verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!