Een memecoin, gebaseerd op de Steve Chen’s eerste katvideo op YouTube, wordt al enige tijd verhandeld op de Solana blockchain. De voormalig eigenaar van de kat en YouTube oprichter heeft zich nu voor het eerst uitgesproken over de munt.

Memecoin kat Pajamas

Zo’n 20 jaar geleden filmde Steve Chen, mede-oprichter van YouTube en voormalig hoofd van de technologie-afdeling, zijn kat Pajamas. In het filmpje “danste” de kat op muziek van artiest Nick Drake.

Jaren later is er een memecoin gelanceerd op de blockchain van Solana met de naam PAJAMAS. De coin is gebaseerd op de kat in de video van Chen. In gesprek met crypto nieuwswebsite Cointelegraph liet hij weten dat hij flink wat uren in de week gebruikt om het memecoin-project te steunen.

Wantrouwen in de wereld van Web3

In eerste instantie was Chen niet betrokken bij het project, tot er zo’n 100 gebruikers hem op het sociale media platform X hem hadden getagd. Op dit moment is Chen betrokken bij meerdere projecten in de tech branche, waaronder een exchange-traded fund (ETF), gebaseerd op artificial intelligence (AI). 

Zelf vertelde Chen dat hij door het project steeds meer betrokken werd in de wereld van Web3, een volgens hem revolutionaire manier waarop het internet gebruikt kan worden. Het viel de mede-oprichter van YouTube op dat er een totaal wantrouwen bestaat tussen gebruikers in deze wereld.

Wanneer hij met iemand wilde praten, werd hij altijd door een ander gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren. Ook op de berichtendienst Telegram krijgt Chen dagelijks meer dan 25 verzoeken van onbekende mensen, die een manier zoeken om geld te stelen van hem.

Memecoins van dieren en personen

Op 24 mei werd bekend dat de hond waarop de memecoin Dogecoin (DOGE) was gebaseerd was overleden. De hond met de naam Kabosu is 17 jaar oud geworden en was jarenlang hét gezicht van de gehele Dogecoin-community.

Memecoins met dieren of personen komen veel voor. Zo zijn er coins die gebaseerd zijn op de Tesla eigenaar Elon Musk en presidentskandidaat Donald Trump. Investeren in de munten is riskant, omdat de koersen erg volatiel kunnen zijn. Uitspraken van de betreffende persoon of nieuws over het dier kunnen grote schommelingen in de prijs veroorzaken.

Het bericht YouTube oprichter groot fan van memecoin over zijn kat verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!