Fantom (FTM) werkt samen met Google Cloud, dat nu een belangrijkste node zal huisvesten voor het cryptoplatform.

Waarom werkt Google met Fantom?

De samenwerking is bedoeld om de ontwikkeling en prestaties van slimme gedecentraliseerde applicaties (DApps) op Fantom te verbeteren, waarbij gebruik wordt gemaakt van de robuuste infrastructuur en kunstmatige intelligentie (AI)-mogelijkheden van Google Cloud.

Banner Default 4 (Last van FOMO?)

De samenwerking bouwt voort op een bestaande relatie waarbij Google Cloud de gegevens van Fantom in BigQuery indexeert als onderdeel van zijn programma voor openbare datasets. Door deze samenwerking te verdiepen wil Fantom profiteren van de schaalbaarheid van zijn Directed Acyclic Graph (DAG)-protocol en een groter marktaandeel veiligstellen.

Innovatie in apps

Naast het valideren van transacties zal Google Cloud een cruciale rol spelen bij het stimuleren van innovatie binnen het Fantom-ecosysteem. Het partnerschap is namelijk ook bedacht om ontwikkelaars in staat te stellen de volgende generatie veilige en boeiende DApps te creëren.

De infrastructuur van Google Cloud staat bekend om zijn schaalbaarheid, beveiliging en veerkracht, waardoor het een ideale ruggengraat kan zijn voor de ambitieuze plannen van Fantom.

Hoewel Google Cloud na deze samenwerking de node (valideren van transacties) op Fantom’s Opera Network zal overnemen, zijn er plannen om deze taken over te dragen naar het nieuwe Sonic Network, dat compatibel is met de Ethereum Virtual Machine (EVM).

Deze verschuiving maakt deel uit van de bredere strategie van Fantom om zich te richten op smart contracts, waardoor de prestaties van het ecosysteem en de aantrekkingskracht van ontwikkelaars worden vergroot.

FTM koers stijgt meteen

De koers van Fantom heeft direct gereageerd, met een stijging van 6% in de afgelopen 24 uur.

Naarmate de samenwerking langer voortduurt, wordt verwacht dat het hele Fantom-ecosysteem zal profiteren van verbeterde prestaties, waardoor de koers van FTM mogelijk hoger wordt.

De strategische samenwerking met Google Cloud is een belangrijke mijlpaal in de reis van Fantom om een ​​toonaangevend platform te worden voor slimme DApps en gedecentraliseerde innovaties.

The post Fantom (FTM) heeft Google Cloud als nieuwe node-partner, koers stijgt 6% appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!