Fantom, een platform voor gedecentraliseerde applicaties (DApps), heeft zijn samenwerking met Google Cloud verder uitgebreid. Google Cloud zal niet alleen een van de belangrijkste nodes op het netwerk huisvesten, maar gaat ook actief bijdragen aan de ontwikkeling en optimalisatie van het Fantom-ecosysteem.

Dit partnerschap, dat werd aangekondigd op 28 mei, maakt deel uit van Fantom’s strategie om hun technologieplatform verder te verbeteren en meer ontwikkelaars aan te trekken.

Technologische synergie

Deze uitgebreide samenwerking biedt Fantom-ontwikkelaars toegang tot de robuuste infrastructuur en de geavanceerde AI-mogelijkheden van Google Cloud. Het doel is om het ontwikkelen van veilige en innovatieve DApps te stimuleren. Bovendien zal Google Cloud optreden als validator op Fantom’s Opera mainnet en later migreren naar het aanstaande Sonic-netwerk zodra dit actief is.

fantom foundation x tweet google cloud
Bron: Fantom Foundation op X.

Voordelen en innovaties

Door deze samenwerking zullen Fantom-ontwikkelaars extra middelen en technische capaciteiten tot hun beschikking hebben. Google Cloud biedt ook $200.000 aan tegoeden over een periode van twee jaar aan Fantom dApps die gefinancierd zijn door de Fantom Foundation en overstappen naar het Sonic-netwerk.

Dit is een onderdeel van een breder initiatief om het Fantom-platform schaalbaarder te maken en de adoptie van hun Directed Acyclic Graph (DAG)-protocol te vergroten.

Toekomstplannen en financiële impact

Naast de technische aspecten van de samenwerking heeft de aankondiging ook direct een positief effect gehad op de koers van Fantom’s cryptocurrency, FTM, die met 6% steeg binnen 24 uur na de bekendmaking.

De continuïteit van deze samenwerking wordt gezien als een cruciale stap voor Fantom om zijn marktaandeel te vergroten en een leidende positie in de markt voor DApps en gedecentraliseerde innovaties te verstevigen.

Koop je Fantom voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Fantom en Google Cloud versterken banden voor DApp-ontwikkeling appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!