De afgelopen weken zijn er flinke stijgingen te zien onder de memecoins. Deze opwaartse run zorgt er nu zelfs voor dat een aantal zwaargewichten worden ingehaald door memecoins met grotere marktkapitalen.

Cardano uit top 10 gevallen 

Door de memecoin gekte in de afgelopen periode zijn de marktkapitalen van deze munten flink gestegen. Onder andere pepe (PEPE), shiba inu (SHIB) en dogwifhat (WIF) lieten een sterke opwaartse trend zien. De stijgingen zorgen ervoor dat een aantal grote altcoins van hun plek worden gestoten op de ranglijst van het meeste marktkapitaal.

Zo werd cardano (ADA) uit de top 10 gestoten door shiba inu. Op dit moment heeft ADA een marktkapitaal van 16,3 miljard dollar. Shiba inu trok door de prijsstijging in de afgelopen weken meer investeringen aan, waardoor het marktkapitaal van de munt steeg naar 16,4 miljard dollar.

In de vorige bull run in 2020-2021 behaalde ADA een hoogtepunt van 3,10 dollar. In de jaren erna zakte de munt steeds verder weg. Waar andere grote crypto’s hun dalingen weer goed maakten, heeft cardano veel moeite om boven de lage regionen uit te stijgen.

Memecoins nemen over

Een andere grootmacht, polygon (MATIC) werd ingehaald door pepe, die vervolgens op de 18de plek kwam te staan. De memecoin behaalde recent een nieuw prijsrecord, waardoor het MATIC voorbij kon gaan. Echter volgde er een correctie op de sterke stijging, waardoor de twee enkele uren laten weer van plaats wisselden.

De memecoin WIF steeg boven hedera (HBAR) uit, toen het een marktkapitaal bereikte van 4 miljard dollar. De twee wisselden hun plek om, waardoor WIF nu op de 28ste plaats staat.

Op dit moment is er naast shiba inu nog een memecoins te bewonderen in de top 10, namelijk dogecoin (DOGE). De cryptomunt heeft op dit moment een totaal marktkapitaal van 23,8 miljard dollar.

Nieuwe memecoins leiden

In deze bull run van memecoins zijn Pepe, WIF en book of meme (BOME) de grote leiders. Deze munten zijn nog geen jaar geleden gemaakt, maar hebben al meerdere keren grote stijgingen laten zien. In eerdere bull runs waren vooral DOGE en SHIB erg in trek. Ook ditmaal laten zij prijsstijgingen zien, maar die vallen in het niet vergeleken met de prijsstijgingen van de absolute leiders van het moment.

Het bericht Cardano uit crypto top 10 getrapt door memecoin gekte verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!