BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) overtroffen en is nu het grootste spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) ter wereld. Op de laatste handelsdag, 28 mei, registreerde IBIT inflows van $102,5 miljoen, terwijl GBTC een uitstroom zag van $105 miljoen.

Deze verschuivingen hebben ertoe geleid dat IBIT nu 288.670 Bitcoin (BTC) bezit, vergeleken met de 287.450 Bitcoin van Grayscale, ondanks dat Grayscale in januari begon met 620.000 Bitcoin, volgens gegevens van HODL15Capital.

Beleggingsdynamiek en marktpositie

Volgens een rapport van Bloomberg op 29 mei hield het fonds van BlackRock $19,68 miljard aan Bitcoin, terwijl Grayscale $19,65 miljard beheerde. Fidelity’s ETF-aanbod volgde met $11,1 miljard. BlackRock’s ETF heeft sinds de lancering in januari, die gelijktijdig was met die van GBTC, het grootste deel van de inflows van alle 11 spot Bitcoin ETFs aangetrokken.

De positieve trend van BlackRock wordt benadrukt door recente aankopen door haar op inkomen en obligaties gerichte fondsen. Het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) en het Strategic Global Bond Fund (MAWIX) hebben respectievelijk voor $3,56 miljoen en $485.000 aan aandelen van IBIT gekocht, volgens de meldingen bij de Securities and Exchange Commission (SEC) op 28 mei.

blackrock etf grayscale etf flippening hodlcapital tweet
Bron: HODL15Capital.

Impact op de bredere cryptomarkt

De totale Bitcoin-bezittingen van spot Bitcoin ETFs wereldwijd hebben nu de grens van een miljoen Bitcoin overschreden, met een waarde van meer dan $68 miljard, wat neerkomt op bijna 5,10% van de circulerende Bitcoin-voorraad. Bitcoin zelf zag in de afgelopen week een daling van ongeveer 2%.

Vooruitzichten en toekomstige ontwikkelingen

Alle ogen zijn nu gericht op de mogelijke lancering van spot Ethereum (ETH) ETFs, die naar verwachting medio juni kunnen starten.

Deze ETFs ondergaan momenteel een S-1 goedkeuringsproces, de laatste hindernis voordat ze kunnen beginnen met handelen op hun respectievelijke beurzen.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post BlackRock neemt leiding in Bitcoin ETF-markt, overtreft Grayscale appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!