De aanvraag voor de notering en handel van de Hashdex Nasdaq Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) is ingetrokken, zo blijkt uit documenten die deze week zijn gepubliceerd.

Nasdaq gaf afgelopen dinsdag kennis van de intrekking, een week nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de 19b-4 formulieren voor acht Ethereum ETFs had goedgekeurd, met uitzondering van Hashdex.

Details van de ingetrokken aanvraag

De aanvraag voor de ETF werd oorspronkelijk ingediend door de Nasdaq-beurs bij de SEC in september. Het fonds zou beheerd worden door Toroso Investments, geregistreerd als een commodity pool operator bij de Commodity Futures Trading Commission en lid van de National Futures Association.

Het fonds plande te investeren in Ether, aan de CME genoteerde Ether futures contracten, contanten en gelijkwaardige kasreserves.

Politieke en publieke reacties

In de afgelopen maanden ontving het voorgestelde fonds enkele openbare reacties, waaronder van wetgevers. Democratische senatoren Laphonza Butler van Californië en Jack Reed van Rhode Island drongen er bij de SEC op aan om over het algemeen geen spot Ethereum ETFs goed te keuren. Anderen, waaronder de vertegenwoordigers French Hill, R-Ark., Tom Emmer, R-Minn., en Josh Gottheimer, D-N.J., drongen er bij de SEC op aan de fondsen goed te keuren.

hashdex ether etf terugtrekken
Bron: SEC.

Toekomst van andere Ethereum ETF voorstellen

Voor de andere voorstellen voor spot Ethereum ETFs moeten de uitgevers nog hun S-1 registratieverklaringen effectief laten worden voordat de handel kan beginnen. De SEC is onlangs gesprekken begonnen met uitgevers over hun S-1 formulieren. Het is nog onduidelijk hoe lang dit proces zal duren, maar sommige analisten speculeren dat het weken kan duren.

Hashdex’s unieke aanpak en volgende stappen

In tegenstelling tot andere aanvragers combineerde Hashdex’s aanvraag voor een spot Ether ETF spot Ether bezittingen met Ether futures contracten in hetzelfde product, om potentiële manipulatie te verminderen.

Andere aanvragers, zoals Fidelity en ARK 21Shares, hebben zich gericht op puur op spot gebaseerde Ether ETFs. Hashdex heeft nog niet aangegeven of ze van plan zijn hun voorstel opnieuw in te dienen.

Koop je Ethereum voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Hashdex trekt aanvraag voor Ethereum ETF terug na goedkeuring van concurrenten appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!