De recente goedkeuring van spot Ethereum ETF’s door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het debat aangewakkerd binnen de crypto industrie over de toekomst van soortgelijke financiële instrumenten voor andere digital assets. Met de focus op XRP, een van de populairste cryptocurrencies, staat de industrie op scherp over de mogelijkheid van een XRP ETF in de Verenigde Staten.

Banner Ripple 1

Verdeeldheid in de community

Een recente peiling door een bekend XRP-communitylid op het sociale mediaplatform X benadrukte een flinke verdeeldheid in meningen. 66% van de respondenten gaf aan vertrouwen te hebben dat een XRP ETF tegen 2025 zou worden goedgekeurd, terwijl 34% nog steeds twijfelde.

Voorstanders: Institutionele investering en marktlegitimiteit

Voorstanders van een XRP ETF betogen dat de introductie ervan zou kunnen leiden tot een enorme toename van institutioneel kapitaal. Ze geloven dat een ETF een gereguleerd en toegankelijk instappunt zou bieden voor institutionele investeerders, wat op zijn beurt zou kunnen leiden tot een stijging in XRP-adoptie. Ze suggereren dat deze toegenomen participatie de legitimiteit en stabiliteit van XRP op de markt zou versterken.

Skeptici: Kernfunctionaliteit van XRP boven institutionele betrokkenheid

Niet alle leden van de XRP-army delen echter dit optimistische vooruitzicht. Bill Morgan, een bekende voorstander van XRP, uit scepticisme over de noodzaak van een ETF voor het toekomstige succes van XRP. Hij en gelijkgestemde communityleden betogen dat de echte waarde van XRP ligt in zijn vermogen om naadloze grensoverschrijdende betalingen mogelijk te maken.

De impact van ETF’s

Een gerespecteerde figuur in de crypto-industrie heeft ook zijn mening gegeven, suggererend dat ETF’s minimale invloed zouden hebben op de prijs van XRP. Hij beschreef de race voor ETF-goedkeuring als een afleiding en een uitnodiging voor institutionele corruptie. Deze visie komt overeen met het idee dat de essentie van cryptocurrencies ligt in hun gedecentraliseerde aard en functionaliteit, eerder dan in hun aantrekkingskracht op institutionele investeerders.

The post Kan Ripple ook miljarden inflows verwachten bij goedkeuring van een ETF? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!