Het iShares Bitcoin Trust van BlackRock is het grootste Bitcoin fonds ter wereld geworden. Sinds de lancering in Amerika eerder dit jaar, is er al bijna 20 miljard dollar aan vermogen in dit fonds geïnvesteerd.

BlackRock, Grayscale en Fidelity

Uit een artikel van Bloomberg blijkt dat het fonds gisteren 19,68 miljard dollar aan Bitcoin in bezit had. Daarmee is het groter geworden dan het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), met een waarde van 19,65 miljard dollar. Op de derde plek staat het fonds van Fidelity Investments, met 11,1 miljard dollar aan Bitcoin.

Banner Bitcoin 2 (telephone)

De lancering van de Bitcoin ETF’s van BlackRock en Fidelity, samen met zeven anderen, op 11 januari was een belangrijk moment voor de cryptomarkt. Op dezelfde dag veranderde het al langer bestaande Grayscale fonds ook in een ETF.

Bitcoin wordt toegankelijker

Door deze ontwikkelingen is het voor institutionele beleggers en particuliere investeerders veel makkelijker geworden om te investeren in Bitcoin. Dit zorgde voor een flinke prijsstijging van ‘s werelds bekendste cryptocurrency. Op 14 maart bereikte de Bitcoin koers een recordhoogte van 73.700 dollar.

Het iShares Bitcoin Trust is sinds de start het populairste fonds onder investeerders. In diezelfde periode is er juist 17,7 miljard dollar weggehaald bij het Grayscale fonds.

Een woordvoerder van BlackRock zegt verheugd te zijn over het succes van hun fonds. Beleggers vinden het prettiger om via een ETF in Bitcoin te investeren, omdat dit transparanter en betrouwbaarder is. BlackRock wil zich blijven inzetten om Bitcoin toegankelijk te maken voor beleggers.

Bijna 60 miljard dollar geïnvesteerd

De Amerikaanse beurstoezichthouder (SEC) keurde in januari, met tegenzin leek het, de eerste ETF’s goed die direct gekoppeld zijn aan de koers van Bitcoin. Dit was nodig omdat er problemen waren met het Grayscale fonds. Beleggers betaalden soms veel te veel of veel te weinig voor aandelen in dit fonds.

De groep Bitcoin-fondsen is met een gezamenlijke waarde van 58,5 miljard dollar op dit moment een van de meest succesvolle nieuwe soorten ETF’s. Sommige critici vinden echter dat Bitcoin te instabiel is en daarom niet geschikt voor een breed publiek, zelfs niet via ETF’s.

In sommige landen mogen mensen helemaal niet in cryptocurrency’s investeren. Ook grote vermogensbeheerders, zoals Vanguard Group, bieden geen producten aan die te maken hebben met crypto. BlackRock en Vanguard zijn de twee grootste vermogensbeheerders ter wereld.

The post Dit is de nieuwe koploper van Bitcoin ETF’s: Grayscale niet meer op eerste plaats appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!