BlackRock en Grayscale hebben belangrijke stappen gezet in de wereld van Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s). BlackRock, ‘s werelds grootste fondsbeheerder, heeft een substantiële investering van $10 miljoen veiliggesteld voor haar aankomende iShares Ethereum Trust. Tegelijkertijd heeft Grayscale, de beheerder van ‘s werelds grootste Bitcoin ETF, Coinbase aangesteld als bewaarder voor wat waarschijnlijk een van de grootste spot Ethereum ETF’s zal worden. Deze ontwikkelingen markeren een flinke verschuiving in de acceptatie van Ethereum als investeringsproduct op de reguliere markt.

Banner Ethereum 1

BlackRock verzilvert investering voor Ethereum ETF

Uit ingediende documenten bij de SEC blijkt dat BlackRock een investering van $10 miljoen heeft ontvangen van een seed-investor voor haar aanstaande iShares Ethereum Trust. Deze investeerder heeft 400.000 aandelen gekocht voor $25 per stuk en zal optreden als een “statutaire underwriter”. De goedkeuring van spot Ethereum ETF’s door de SEC vorige week, na aanpassingen in de aanvragen met betrekking tot staking, heeft de weg vrijgemaakt voor deze investering en verdere ontwikkelingen in de markt.

Grayscale kiest Coinbase als bewaarder

Grayscale, bekend van haar leidende rol in Bitcoin-investeringsproducten, heeft Coinbase aangesteld als bewaarder voor zijn aanstaande Ethereum ETF. Met Coinbase als bewaarder, die al 90% van de totale activa van Amerikaanse spot Bitcoin ETF’s beheert, zal de Ethereum ETF van Grayscale naar verwachting een prominente positie innemen in de markt. Echter, experts uiten bezorgdheid over centralisatie en de mogelijke veiligheidsrisico’s die hiermee gepaard kunnen gaan, gezien Coinbase’s belangrijke rol als Ethereum-validator en bewaarder voor meerdere ETF’s.

Waarschuwing voor veiligheidsrisico’s en centralisatie

Hoewel de goedkeuring van Ethereum ETF’s door de SEC een bijzondere gebeurtenis markeert, waarschuwen experts toch voor mogelijke veiligheidsrisico’s en centralisatie. Het feit dat Ethereum validators zoals Coinbase ook bewaarders en bewakers worden van de ETF’s roept vragen op over de decentralisatie van het netwerk en de risico’s die dit met zich meebrengt voor investeerders. 

The post BlackRock ontvangt $10M voor Ethereum ETF, startschot is gegeven appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!