Volgens een nieuw rapport van CCData heeft de marktkapitalisatie van stablecoins in mei 2024 een hoogtepunt bereikt van $161 miljard dollar, het hoogste niveau sinds april 2022.

Ondanks deze stijging is het marktdominantie percentage van stablecoins gedaald naar 6,07%, een daling van bijna een procentpunt vergeleken met de 7% in maart.

Herstel in cryptomarkt na goedkeuring Ethereum ETF

Deze daling in dominantie wordt toegeschreven aan een herstel in de prijzen van belangrijke cryptovaluta, aangewakkerd door de onverwachte goedkeuring van een spot Ethereum (ETH) ETF in de Verenigde Staten.

Dit heeft een positieve invloed gehad op het marktsentiment, wat bijdraagt aan de algemene waardetoename van grotere cryptomunten.

Tether en Athena USDe tonen sterke groei

Tether (USDT) blijft de markt leiden met een recordmarktkapitalisatie van $111 miljard, wat neerkomt op 69,3% van de totale stablecoinmarkt.

Athena USDe zag ook een aanzienlijke groei, met een stijging van 11,6% naar $2,61 miljard, voornamelijk vanwege het gebruik als onderpand bij handel op Bybit.

Opkomst van tokenized fondsen

BlackRock’s getokeniseerde fondstoken BUIDL is gestegen met 19,6% naar $448 miljoen, waarmee het Franklin Templeton’s BENJI voorbijstreefde als het grootste getokeniseerde treasuryfonds.

Dit benadrukt een groeiende interesse in innovatieve financiële producten binnen de cryptosector.

stablecoin volume ccdata
Bron: CCData.

USDC ziet doorlopende groei

Circle’s USDC heeft een doorlopende groei van zijn marktkapitalisatie ervaren, met een stijging tot $32,6 miljard. Deze stijging correleert met een toename in de vraag en een hoog on-chain handelsvolume op netwerken zoals Base en Solana (SOL).

USDC’s handelsvolume bereikte in maart een all-time high, met een stijging van het marktaandeel in handelsvolume naar 8,27%.

Daling in handelsvolumes op centrale beurzen

Ondanks de groei van de marktkapitalisatie, zijn de stablecoin handelsvolumes op gecentraliseerde crypto beurzen gedaald tot $829 miljard op 23 mei 2024, waarmee een voortzetting van de daling in handelsvolumes na Bitcoin (BTC) halvings wordt bevestigd.

TrueUSD (TUSD) zag een lichte stijging van de marktkapitalisatie naar $479 miljoen, maar zijn handelsvolume daalde aanzienlijk na de de-listing van meerdere paren op Binance.

The post Stablecoins bereiken marktkapitalisatie van $161 miljard in mei 2024 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!