De goedkeuring van de ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) zorgt voor veel enthousiasme binnen de crypto wereld. De lancering van het fonds moet nog plaatsvinden, wat de sluizen kan openen voor institutionele beleggers.

Er worden stappen gezet, zo heeft BlackRock op 29 mei een belangrijke update aangebracht in zijn S-1 formulier voor de iShares Ethereum Trust, dat verhandeld zal worden onder het ticket “ETHA.”

De aanpassingen volgen op de goedkeuring van zijn 19b-4-aanvraag door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die beide noodzakelijk zijn voor de ETF om te lanceren.

Juni een reële mogelijkheid

Wanneer de ETH fondsen live gaan is nog maar de vraag. Mogelijk komen ze wel sneller dan verwacht. Zo denken de ETF analisten Eric Balchunas en James Seyffart van Bloomberg dat de lancering van de ETF’s tegen eind juni een reële mogelijkheid is. 

De analisten verwachten over het algemeen dat de introductie van deze ETF’s de ethereum koers naar nieuwe hoogtes kan brengen, mede door speculaties dat Wall Street het zal gebruiken als een investering in de groei van Web3.

Op dezelfde dag als BlackRock’s indiening, trok de vermogensbeheerder Hashdex zich opvallend genoeg terug. Daarmee doet de partij niet meer mee in de ethereum ETF race, ondanks eerdere goedkeuring door de SEC. De partij behoudt wel zijn eigen bitcoin (BTC) Spot ETF die onder de ticker “DEFI” handelt. 

BlackRock investeert in eigen ETF

Terwijl BlackRock in de weer is met de lancering van zijn ethereum fonds, behaalt zijn bitcoin ETF veel succes. Zo werd het onlangs de grootste onder alle bitcoin fondsen in Amerika met een totaal bezit van $20 miljard. 

Wat opviel is dat de vermogensbeheerder daarbij ook zelf investeringen heeft gedaan in zijn eigen ETF. In het eerste kwartaal van dit jaar hebben twee van BlackRock’s fondsen, het Strategic Income Opportunities Fund (BSIIX) en het Strategic Global Bond Fund (MAWIX), samen namelijk meer dan $4 miljoen geïnvesteerd in de iShares Bitcoin Trust (IBIT).

De investeringen werden openbaar gemaakt door de SEC. Ondanks deze forse bedragen, vertegenwoordigen ze slechts een klein deel van de totale activa van de betrokken fondsen. BSIXX en MAWIX zijn namelijk respectievelijk $37,4 miljard en $776,4 miljoen waard.

Het bericht Ethereum ETF’s kunnen in juni gelanceerd worden verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!