Mt. Gox is de eerste echte crypto-exchange die er toe deed. Tien jaar geleden viel de beurs echter om door een hack en konden veel gebruikers fluiten naar hun digitale centen. Althans, dat dachten ze. Op 27 mei is er voor 9,4 miljard dollar aan Bitcoin vrijgegeven, deze zijn bedoeld om klanten terug te betalen.

Banner Bitcoin 1

Vooropgesteld: wat het effect op de markt ook is, het is goed dat klanten hun Bitcoins of hun geld terugkrijgen. Er zijn boeken volgeschreven over de val van Mt. Gox en eigenlijk kent het verhaal alleen maar slachtoffers. Klanten waren de dupe en het imago van Bitcoin kreeg een enorme klap.

Toch, voor iedereen die niets met Mt. Gox te maken heeft gehad, is het wel interessant om te weten wat al deze Bitcoins voor de markt betekenen. Er wordt namelijk een aanzienlijke hoeveelheid BTC vrijgegeven, gelijk aan een waarde van 9,4 miljard dollar.

Geen onmiddellijke impact op Bitcoin koers

Analyseplatform CryptoQuant heeft geprobeerd een analyse te maken van de potentiële impact van al deze Bitcoins. Volgens de analyse van het bedrijf is 138.000 Bitcoin verplaatst van Mt. Gox in zeven transacties, die elk 4.000 tot 32.000 Bitcoin waard zijn.

Aanvankelijk werden deze fondsen naar één adres overgemaakt en verdeeld over drie afzonderlijke adressen, die elk 47.400 Bitcoin bevatten.

Het is belangrijk op te merken dat deze adressen onder controle blijven van de Rehabilitation Trustee van Mt. Gox en dat er tot nu toe nog geen terugbetalingen aan crediteuren hebben plaatsgevonden.

De consolidatie van deze fondsen duidt erop dat de Trustee zich actief voorbereidt op toekomstige terugbetalingen via het Rehabilitatieplan.

Op dit moment hebben overdrachten binnen de door de Trustee gecontroleerde adressen geen onmiddellijke impact op de markt gehad.

Wachten op 31 oktober 2024

Het bedrijf merkt echter op dat de uiteindelijke terugbetaling aan crediteuren, die op 31 oktober 2024 voltooid moet zijn, de marktdynamiek van Bitcoin zou kunnen beïnvloeden.

Voor CryptoQuant zal de marktimpact afhangen van verschillende factoren, waaronder het tijdstip, de omvang en de wijze van terugbetaling. Als en wanneer de Trustee crediteuren begint terug te betalen, zou dit een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin op de markt kunnen introduceren.

Dit heeft mogelijk weer invloed op de liquiditeit en prijsstabiliteit. Het bedrijf concludeert:

‘Er is geen onmiddellijke verkoopdruk voor Bitcoin als gevolg van deze bewegingen, aangezien de overdrachten hebben plaatsgevonden binnen de adressen van dezelfde entiteit (Mt. Gox Rehabilitation Trustee) en nog steeds niet beschikbaar zijn voor de open markt.’

Analist James Van Straten besprak dit in een X-post en zegt dat het allemaal wel meevalt. Hij verwacht dat het effect op de koers minimaal is en dat de Mt. Gox bitcoins opgevangen kunnen worden door de markt.

The post Mt. Gox betaalt Bitcoin aan gedupeerde klanten, is dit goed of slecht? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!