Finst heeft een belangrijke update aangekondigd die het handelslandschap voor zijn gebruikers ingrijpend zal veranderen. Vanaf deze week is het mogelijk om cryptocurrencies te verhandelen via limietorders.

Deze nieuwe functionaliteit is beschikbaar gemaakt op zowel de desktop- als de mobiele versie van het platform.

Wat zijn limietorders?

Limietorders zijn instructies om een cryptocurrency te kopen of verkopen tegen een specifiek, vooraf ingesteld prijsniveau. Dit stelt traders in staat om meer controle te hebben over de prijzen waartegen zij hun transacties uitvoeren.

Als een gebruiker bijvoorbeeld besluit om Ethereum (ETH) te kopen voor een limietprijs van €3.000, zal de order alleen worden uitgevoerd als de prijs van Ethereum daalt tot €3.000 of lager.

Voordelen van het nieuwe systeem

De introductie van limietorders op Finst biedt verschillende voordelen. Gebruikers kunnen efficiënter inspelen op marktbewegingen zonder constant de markt te hoeven monitoren.

Dit automatische handelssysteem zorgt ervoor dat orders worden uitgevoerd tegen de gewenste prijzen, wat bijdraagt aan een betere beleggingsstrategie en potentieel hogere rendementen.

finst limit orders aankondiging
Bron: Finst op LinkedIn.

Geldigheid van orders

Op de crypto exchange Finst kunnen gebruikers kiezen uit verschillende geldigheidsopties voor hun limietorders. De standaardinstelling is ‘Good Till Cancelled’ (GTC), wat betekent dat een order actief blijft tot het ofwel wordt uitgevoerd ofwel wordt geannuleerd door de gebruiker.

Andere opties zijn ‘Einde van de dag’ en een specifieke, door de gebruiker bepaalde datum.

Mogelijke nadelen

Hoewel limietorders vele voordelen bieden, is het belangrijk om te onthouden dat er geen garantie is op uitvoering. De order wordt alleen uitgevoerd als de marktprijs het ingestelde niveau bereikt.

Bovendien, als er niet voldoende volume is op de opgegeven prijs, kan de order onvolledig blijven. Daarom is het aan te raden om actief toezicht te houden op openstaande orders.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Finst introduceert limietorders voor cryptocurrency handel appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!