PayPal USD (PYUSD), de stablecoin van PayPal, is vanaf nu beschikbaar op de Solana blockchain. Eerder was PYUSD al beschikbaar op het Ethereum netwerk. Voor de gebruikers van het Solana netwerk betekent dit wederom een nieuwe mogelijkheid om gemakkelijk crypto te kunnen kopen.

De aankondiging van de implementatie van PYUSD op het Solana netwerk maakt het mogelijk voor gebruikers om transacties tegen lagere kosten uit te voeren. De invoer van PYUSD heeft als doel om te dienen als een betaalmethode voor dagelijkse en kleinere transacties.

Solana snel en goedkoop

De transacties op het Solana netwerk zijn, bijvoorbeeld ten opzichte van het Ethereum netwerk, een stuk sneller en goedkoper. Op het Solana netwerk kunnen tot wel 65.000 transacties per seconde verwerkt worden, waarbij de kosten doorgaans ongeveer 0.0025 dollar bedragen.

Dit is vele malen sneller en goedkoper dan Ethereum, waarbij slechts 15 transacties per seconde kunnen worden verwerkt. Daarnaast kunnen de transactiekosten tijdens drukke periodes oplopen tot bedragen die tussen de 1 en 50 dollar liggen.

Jose Fernandez da Ponte, Senior Vice President van Blockchain bij PayPal, verklaarde: 

“Het beschikbaar maken van PYUSD op de Solana blockchain versterkt onze missie om een digitale valuta met een stabiele waarde mogelijk te maken, ontworpen voor commercie en betalingen.”

Meeste stablecoin transfers op Solana

Het afgelopen jaar is de Solana blockchain marktleider geworden wat betreft coin-transacties. Uit data van het analyseplatform Artemis blijkt dat het volume van stable coin-transfers op het Solana netwerk een recordhoogte van 1,5 biljoen dollar heeft bereikt. Ter verduidelijking, dit is aanzienlijk meer dan de 885 miljard dollar op het Ethereum netwerk.

Een van de grootste knelpunten van het Solana netwerk blijven de netwerkstoringen. In februari lag het gehele Solana netwerk bijvoorbeeld voor bijna vijf uur plat. Binnenkort verschijnt er een upgrade van het netwerk, genaamd Firedancer, dat de  betrouwbaarheid en schaalbaarheid van Solana zou moeten verbeteren.

PYUSD heeft nog een lange weg te gaan mochten ze de dominantie van Tether (USDT) willen aanvallen. Tether is de meest gebruikte stable coin in de cryptomarkt, die op het moment van schrijven volgens DefiLlama bijna 70% van de stable coin-markt bezit met een marktkapitalisatie van ongeveer 111 miljard dollar. De marktkapitalisatie van PYUSD is momenteel 272,96 miljoen dollar waard.

Het bericht Nieuwe stabiele cryptomunt van PayPal beschikbaar op Solana verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!