De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft op 23 mei acht spot Ethereum Exchange Traded Funds (ETF’s) goedgekeurd, wat weer heeft gezorgd voor een golf van positieve sentiment in de crypto-industrie. Dit nieuws werd echter niet zo enthousiast ontvangen door de Ether-prijs, die nauwelijks reageerde op de bekendmaking.

Banner Ethereum 2 (telephone)

Impact van uitstroom bij Grayscale

Voorafgaand aan de aankondiging van de SEC bevond de prijs van Ether zich op $3.742,31. Hoewel deze steeg tot $3.959,28 op 27 mei, daalde hij vervolgens tot $3.859,39 op 28 mei. Een flinke tijdelijke run blijft tot op heden nog uit, wat deels te wijten kan zijn aan zorgen over de activiteit van Grayscale.

Historische context

De cryptomarkt kijk op moment met argusogen naar de uitstroom van gelden bij het Grayscale Ethereum Trust (ETHE), dat al maandenlang significante gelden verliest. Deze uitstroom heeft mogelijk een dempend effect op de positieve stemming rondom de goedkeuring van de Ethereum ETF’s.

Industrievoorspellingen

Experts voorspellen grote uitstroom van ETHE naar de nieuwe ETF’s, vanwege hun hogere liquiditeit, kleinere spread en lagere kosten. Hoewel vergelijkbaar met Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC), wordt verwacht dat de impact van ETHE op de markt groter zal zijn vanwege het relatief kleinere marktaandeel.

Langetermijnperspectieven

Niettemin zijn experts optimistisch over de toekomst van Ethereum. De goedkeuring van een Ethereum ETF kan leiden tot een toenemende vraag naar Ether, wat op lange termijn positief kan uitpakken voor de prijs. Dit komt vooral door de aantrekkingskracht van Ethereum op ESG-georiënteerde investeerders.

Potentiële stabiliserende factoren

Ondanks de zorgen over uitstroom, zijn er ook factoren die mogelijk de markt kunnen stabiliseren. Zo is er een beperkte hoeveelheid Ethereum beschikbaar op beurzen, wat de prijsdruk kan verlichten. Bovendien wordt een deel van de Ether uit de markt gehaald door staking, wat de beschikbaarheid verder beperkt.

Positieve vooruitzichten

Hoewel de markt momenteel nog wat onzekerheid ervaart, heeft de goedkeuring van een spot Ethereum ETF geleid tot een golf van positiviteit. Industrieleiders zijn optimistisch over de toekomst van Ethereum en voorspellen zelfs een aanzienlijke prijsstijging op korte termijn. De goedkeuring van de ETF opent Ethereum naar een breder scala aan potentiële kopers, wat samen met andere positieve ontwikkelingen in Ethereum gunstige vooruitzichten biedt.

The post Miljarden uitstroom bij Grayscale gaan invloed hebben op de ETH etf markt, dit is waarom appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!