Keith Gill, beter bekend als “Roaring Kitty”, heeft de aandelenmarkt opnieuw in beroering gebracht met een nieuwe post op Reddit. Gill, die een grote invloed had op de short squeeze van GameStop in 2021, heeft na een lange afwezigheid weer van zich laten horen.

Op 2 juni plaatste hij voor het eerst sinds april 2021 een update op zijn ‘DeepFuckingValue’ account. Hij deelde een screenshot waaruit blijkt dat hij voor $115,7 miljoen dollar aan GameStop-aandelen heeft gekocht, en $65,7 miljoen heeft geïnvesteerd in call-opties, met de verwachting dat de aandelenprijs minimaal $20 zou bedragen op 21 juni.

Spectaculaire marktreacties

Deze onthulling zorgde voor een spectaculaire stijging van de GameStop-aandelen, die in de nachtelijke handel op Robinhood met 19,19% omhoogschoot tot $27,58, binnen slechts 20 minuten na Gill’s post.

De aandelen van GameStop waren al met 38,8% gestegen dit jaar voorafgaand aan deze piek, mede dankzij Gill’s terugkeer naar de sociale media.

roaring kitty terugkeer reddit gamestop
Bron: Reddit.

Cryptische berichten en marktinvloed

Gill’s invloed strekt zich verder uit dan alleen zijn financiële bewegingen; hij plaatste ook cryptisch een groene UNO-keerkaart op X, wat deel uitmaakt van een reeks raadselachtige posts en memes sinds zijn plotselinge terugkeer in mei.

Zijn activiteiten hebben niet alleen GameStop-aandelen beïnvloed, maar worden ook gezien als een katalysator voor de enorme stijging in de prijs van mememunten zoals Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB)nadat de detailhandel zijn aandacht had verlegd.

The post GameStop-aandelen schieten omhoog na nieuwe post van ‘Roaring Kitty’ appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!