In 2024 hebben crypto-investeerders al meer dan $473 miljoen dollar verloren door hacks en rug pulls, blijkt uit een rapport van beveiligingsservice Immunefi.

Deze cijfers tonen een daling in de activiteit van hackers vergeleken met de jaren 2022 en 2023, maar het probleem blijft aanzienlijk.

Aanzienlijke verliezen in mei

De maand mei was bijzonder schadelijk met een diefstal van $52 miljoen dollar, waarbij de grootste delen van de verliezen voortkwamen uit aanvallen op Gala Games en SonneFinance, die respectievelijk $21 miljoen en $20 miljoen dollar verloren. Ethereum (ETH) bleek het meest getroffen, met 43% van het totale verlies in deze periode.

Voortdurend doelwit DeFi-markt

Hoewel het totale verlies in mei 2024 12% lager was dan in dezelfde maand een jaar eerder, blijft de markt voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) het belangrijkste doelwit voor cybercriminelen.

Immunefi crypto scams 2024
Bron: Immunefi.

Opmerkelijk is dat in hetzelfde jaar gecentraliseerde financiële bedrijven geen melding maakten van hacks, een positieve ontwikkeling binnen de sector.

Eerdere verliezen en kwetsbaarheid

In vergelijking met voorgaande jaren was er een grote afname van verliezen door hacks en exploits in 2023, met meer dan $2 miljard dollar aan verliezen, ongeveer de helft van het totaal van het voorgaande jaar.

Deze trend benadrukt de aanhoudende kwetsbaarheid van platforms zoals Ethereum, die het meest getroffen zijn, gevolgd door BNB Chain.

The post Mei zwaar voor crypto investeerders: $52 miljoen gestolen appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!