De populaire memecoin shiba inu (SHIB) maakte gedurende de afgelopen weken nog een forse stijging door. De digitale munt steeg van een lokale bodem van $0,0000216, naar een piek van $0,0000288.

Er is echter in de afgelopen weken meer dan meer dan 4 biljoen aan SHIB naar cryptobeurzen gestuurd.

4 biljoen shiba inu naar cryptobeurzen: is de memecoin hype voorbij?

Crypto-analist Ali Martinez identificeerde dat in de afgelopen twee weken meer dan 4 biljoen aan SHIB, ter waarde van meer dan $103 miljoen, naar verschillende crypto exchanges zijn gestuurd. Het is een zorgwekkende ontwikkeling, want het wijst meestal op het nemen van winsten door beleggers.

Uit on-chain data van het blockchain-analyseplatform Santiment blijkt dat de ontwikkelingen kloppen. Er was een stijging in het aanbod op exchanges en een daling in het aanbod buiten exchanges, wat wijst op actieve verkoop van SHIB door investeerders, inclusief whales.

Memecoins hebben de afgelopen weken aanzienlijke stijgingen gezien. Vooral pepe (PEPE) en floki (FLOKI) behoorden tot de grote winnaars. Echter, met de huidige ontwikkelingen bestaat de kans dat er een einde komt aan het bullish sentiment dat de afgelopen weken rondom memecoins heerste.

Desondanks zijn momenteel meerdere memecoins weer fors aan het stijgen en dat lijkt wederom te maken te hebben met een sterke stijging van GameStop (GME) aandelen.

Miljoenenwinst behaald met SHIB

In januari 2021 investeerde een slimme belegger ongeveer $2.700 in SHIB. Deze tokens kocht hij via de gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) Uniswap. SHIB groeide snel in populariteit dankzij een sterke online gemeenschap en een breed scala aan toepassingen, zoals yield farming en non-fungible token (NFT) handel.

De token maakte tijdens de bull-run van 2021 een astronomische stijging door. De belegger besloot zijn SHIB tokens echter drie en een half jaar vast te houden. Ondanks de correctie die volgde, verkocht de investeerder zijn munten niet, een strategie die in de crypto wereld bekendstaat als “diamond hands”.

Dit geduld betaalde zich onlangs uit toen hij zijn SHIB-tokens verkocht voor $1,24 miljoen, een indrukwekkende stijging van 47.592% ten opzichte van zijn initiële investering.

Het bericht 4 biljoen Shiba Inu tokens worden gedumpt op cryptobeurzen verscheen eerst op Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!