Pro-Bitcoin Nayib Bukele mag zichzelf nog steeds de President van El Salvador noemen. Bukele is namelijk ingezworen voor een tweede ambtstermijn van vijf jaar na een overweldigende verkiezingsoverwinning in februari. Ondertussen hebben de initiatieven van Bukele er schijnbaar voor gezorgd dat de economie van het land op bitcoin gebied in ieder geval wordt gestimuleerd. Zo staat de BTC-treasury van El Salvador op dit moment meer dan $70 miljoen in de plus. Blijft hij vasthouden aan deze strategie?

Banner Bitcoin 1

Crypto-industrie juicht

De meningen over het leiderschap van Bukele zijn verdeeld. Zo zijn er crypto-enthousiasten en mediafiguren die Bukele’s leiderschap prijzen en hem zelfs de “eerste Bitcoin President” noemen. Anderen zijn wat kritischer en zijn van mening dat Bukele een dictator is, die iedereen zijn wil op legt. En dat mag hij dan nu voor nog een termijn gaan doen.

De inauguratieceremonie voor zijn volgende vijf jaar vond plaats op 1 juni in het Nationaal Paleis in San Salvador. Bukele benadrukte zijn successen in het terugdringen van de criminaliteit en benadrukte hoe zijn leiderschap het land naar voren heeft gebracht als een wereldleider op het gebied van vrijheid, veiligheid en innovatie.

Adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel

Onder Bukele’s bewind werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel accepteerde, een beslissing die aanvankelijk op scepsis stuitte bij een flink deel van de bevolking. Toch heeft Bukele, met steun van de crypto-industrie en zijn politieke overwinning in februari, nu een stevige basis om zijn pro-Bitcoin beleid voort te zetten.

Wereldwijde invloed

De impact van El Salvador’s benadering van Bitcoin gaat verder dan de landsgrenzen. Recente berichtgeving suggereert dat landen zoals Argentinië ook overwegen om een vergelijkbaar pad in te slaan met betrekking tot de adoptie van Bitcoin en andere digital assets. Wat duidelijk is, is dat het huidige succes van Bukele niet werd bereikt door onbekende strategie.

Bron: https://nayibtracker.com/

The post President Nayib Bukele van El Salvador beëdigd voor tweede termijn: Hoe ging zijn Bitcoin strategie tot nu toe? appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!