Op vrijdag heeft DMM Bitcoin, een Japanse cryptocurrency exchange, aangekondigd dat er meer dan $300 miljoen aan bitcoin is gestolen uit haar wallets. De exchange, een dochteronderneming van DMM Group, meldde dat de diefstal werd ontdekt op vrijdagmiddag en dat het om 4.502,9 bitcoin gaat, met een waarde van ongeveer $306 miljoen.

Banner Bitcoin 1

Belofte van vergoeding

In een verklaring op de website van het bedrijf beloofde DMM Bitcoin zijn klanten volledig te vergoeden voor het verlies. Het bedrijf zei: “Wees gerust dat al uw bitcoin-stortingen volledig gegarandeerd zullen worden, aangezien we het equivalent zullen verkrijgen van de gelekte BTC met steun van onze groepsmaatschappijen.”

Top 10 grootste hacks

Als deze diefstal wordt bevestigd, zou dit volgens forensisch bedrijf Elliptic de achtste grootste crypto-diefstal aller tijden zijn en de grootste sinds de $477 miljoen hack van FTX in november 2022. De gevolgen van deze diefstal kunnen ontzettend groot zijn voor zowel DMM Bitcoin als beleggers in de crypto industrie.

Wat nu?

Deze hack onderstreept nogmaals de noodzaak van robuuste beveiligingsmaatregelen voor crypto exchanges en laat weer het belang zien van vertrouwen en transparantie naar klanten toe. De komende dagen zullen cruciaal zijn voor DMM Bitcoin en de reactie van de markt op deze ontwikkeling zullen wij nauwlettend in de gaten houden.

The post Meer dan $300 miljoen aan Bitcoin gestolen van Japanse exchange DMM Bitcoin appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!