De populaire Nederlandse analist PlanB, die je kunt kennen van het beroemde Stock-to-Flow Model, is momenteel heel bullish over de Bitcoin koers. In een nieuwe video op YouTube geeft PlanB een update over zijn model, dat traditioneel werd gebruikt voor de waardering van grondstoffen (onder andere goud).

Het S2F model van PlanB

Het S2F model voorspelt de prestaties van een asset op basis van de schaarste. Als de schaarste van een asset toeneemt, dan neemt volgens het model ook de prijs toe. Historisch gezien slaagde het S2F model erin om het begin van sterke bullmarkten van Bitcoin te voorspellen.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

“Het is de eerste maand na de halving en de start van een nieuwe cyclus. Naar mijn idee gaat Bitcoin net als in het verleden pompen na de halving. Ik denk dat we opnieuw koersexplosies te zien krijgen, dat is de kern van het S2F model, maar de tijd zal het ons leren”, aldus PlanB.

Verder kijkt PlanB op dit moment naar de Realized Price van Bitcoin – de gemiddelde koers waartegen alle Bitcoin voor het laatst van adres zijn gewisseld op de blockchain. Met name de 5-maanden Realized Price is historisch gezien een sterke steun geweest tijdens bullmarkten.

Op het moment van schrijven ligt die op $60.000 voor Bitcoin. Precies daar vond Bitcoin tijdens de laatste zware correctie veel steun.

Bitcoin koers leeft op

Op het moment van schrijven is Bitcoin bezig aan een voorzichtig opleving. De Bitcoin koers klokt momenteel binnen op $69.058 en staat over de afgelopen 24 uur met 2,28% in de plus.

Alleen BNB doet het met een stijging van 5,11% beter als we kijken naar de munten in de top 10. Ethereum moet het doen met een stijging van ongeveer 1% en komt binnen op een koers van $3.817.

Deze maand kan weleens een hele bijzondere worden voor Ethereum, omdat de ETFs in de Verenigde Staten op het punt van lanceren staan. Als die lancering net zo succesvol wordt als die van de Bitcoin ETFs, dan liggen er voor de koers van de munt van Vitalik Buterin behoorlijke stijgingen in het verschiet.

The post PlanB: post-halving Bitcoin pomp aanstaande, indicator springt op groen appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!