In mei werden bijna een half miljoen tokens gelanceerd op de Solana (SOL) blockchain, mede door de lage instapdrempels en de ambitie om populaire memecoins te creëren.

Volgens gegevens van The Block Pro werden er in die maand 455.000 tokens gecreëerd op Solana, een schril contrast met de 177.000 op Ethereum (ETH) Layer 2 Base en 39.000 op BNB Chain. De Ethereum hoofdketen en Layer 2-netwerken zoals Arbitrum (ARB) en Optimism (OPT) zagen minder dan 20.000 tokens ontstaan.

Austin Federa, hoofd strategie bij de Solana Foundation, benadrukte dat Solana ontworpen is voor algemeen gebruik met snelle afhandeling, hoge doorvoer en zeer lage transactiekosten. Deze eigenschappen hebben de kosten voor het experimenteren en ontwikkelen van nieuwe ideeën bijna tot nul gereduceerd, waardoor het creëren van tokens op Solana net zo eenvoudig zou moeten zijn als het creëren van content op internet.

Memecoins trekken de aandacht

De meerderheid van de tokens op Solana bestaat uit memecoins. Deze hebben in de afgelopen periode veel aandacht gekregen binnen de cryptocommunity, vooral na het succes van Solana-gebaseerde memecoins zoals Dogwifhat, Bonk en Book of Meme, die snel stegen in de cryptomarkt.

Een deel van dit succes is te danken aan Pump.fun, een website waarmee gebruikers met slechts een paar klikken tokens kunnen creëren. Dit heeft de afgelopen maanden geleid tot een grote toename van het aantal nieuwe tokens; Solana zag dit jaar al de lancering van 1,1 miljoen nieuwe tokens.

nieuwe solana tokens mei
Bron: The Block Pro.

Politieke en beroemdheidstokens

De tokencreatie website was een lanceerplatform voor politieke memecoins zoals Jeo Boden en Doland Tremp, die populair werden in aanloop naar de komende Amerikaanse verkiezingen.

Afgelopen weken hebben beroemdheden zoals Caitlyn Jenner en Iggy Azalea ook Solana-gebaseerde tokens gelanceerd, waarbij ze profiteren van de gemakkelijke waardestijging dankzij hun grote aanhang.

Verschuiving in de blockchain-voorkeur

Om in mei de leiding te nemen in het aantal nieuw gecreëerde tokens, moest Solana eerst voorbijgaan aan het Base-netwerk, dat ook een hoge activiteit zag in de afgelopen maanden. In april zag Base 240.000 nieuwe tokens, terwijl Solana er 229.000 zag. Beide netwerken hebben het stokje overgenomen van BNB Chain, dat voorheen het netwerk bij uitstek was voor het lanceren van nieuwe tokens.

BNB Chain zag gemiddeld 95.000 tokens gecreëerd per maand in 2021 en 2022, maar deze aantallen zijn sinds de piek in mei 2021 geleidelijk aan het afnemen.

Koop je Solana voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Solana registreert bijna een half miljoen tokenlanceringen in mei appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!