In een nieuwe YouTube-video heeft Nicholas Merten van DataDash zijn visie gedeeld over de mogelijke veranderingen in de prijzen van Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en andere altcoins.

Merten benadrukt dat beleggers op hun hoede moeten zijn voor een mogelijke plotselinge piek in de prijzen, wat hij een ‘blowoff top’ noemt.

Bitcoin op cruciale drempel

Volgens Merten bevinden we ons mogelijk aan de vooravond van een flinke piek in de prijs van Bitcoin en andere belangrijke activa, inclusief aandelen. Hij wijst op een lange termijn grafiek die een mogelijke top in de aandelenmarkt aangeeft, en bespreekt de implicaties hiervan voor cryptocurrencies.

Op korte termijn is het cruciaal om de prijsactie van Bitcoin te volgen, vooral de weerstandsniveaus en een mogelijke dagelijkse sluiting boven de $72.000 dollar. Een daling onder het huidige bereik zou een beweging naar de 100-daagse en 200-daagse voortschrijdende gemiddelden kunnen signaleren.

Ethereum ziet herstel dankzij ETF’s

Merten haalt ook het herstel van Ethereum in de afgelopen week aan, dat mede te danken is aan de aankondiging en goedkeuring van Ethereum ETF’s. Dit heeft de totale marktkapitalisatie met 9% verhoogd.

Het belang van het behouden van dit steunniveau en het doorbreken van eerdere weerstandsniveaus wordt benadrukt om een nieuwe distributiekans te vermijden.

Voorzichtigheid geboden bij altcoins

Hoewel de bredere altcoin-markt er momenteel niet gunstig uitziet, vindt Merten waarde in het handelen van altcoins wanneer deze beginnen te herstellen en hun vorige hoogtepunten bereiken.

Hij bespreekt ook de opkomende coins zoals Delta Prime en Al of Zero, die innovatie naar de crypto wereld brengen met sterke ontwikkelteams achter zich.

Risico’s en kansen in de aandelenmarkt

Merten wijst ook op het potentieel voor een correctie in de aandelenmarkt, specifiek met betrekking tot Nvidia en de mogelijke impact op digitale activa zoals Bitcoin en Ethereum.

Hij stelt voorzichtigheid voor en suggereert dat beleggers winst nemen en overwegen om naar contanten te gaan als de markt potentiële weerstandsniveaus nadert.

Invloed van Amerikaanse aandelen op cryptomarkten

Tot slot bespreekt Merten de mogelijke impact van een grote correctie in de Amerikaanse aandelen op digitale activa. Een zware correctie kan correctieve krachten in digitale activa teweegbrengen, met negatieve gevolgen voor het beleggerssentiment en afnemende instroom in digitale activa.

Merten adviseert beleggers om voorzichtig te zijn met het kopen van Bitcoin of andere cryptocurrencies in de komende één à twee jaar.

Koop je Bitcoin voor de beste prijs

Je betaalt


Crypto icon

EUR
Euro


Je ontvangt


Crypto icon

Bitcoin

Een Bitcoin (BTC) is nu 0 Euro waard
Laatst bijgewerkt:

The post Crypto analist voorspelt mogelijke ‘blowoff top’ voor Bitcoin bij $72.000 appeared first on Coinliners.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!