Als we Capriole Investments mogen geloven, dan gaat de Bitcoin koers op korte termijn “enorm stijgen.” Zij baseren zich op de Hash Ribbons, een on-chain indicator die voor het eerst sinds de Bitcoin koers van $25.000 een bullish signaal afgeeft.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

De Hash Ribbons zijn terug

Bitcoin miners kregen in april een “teleurstelling” te verwerken met de halving. Met de halving daalde de blokbeloning voor miners met 50% waardoor ook hun omzet een flinke klap kreeg.

Daardoor dis de hashrate na de all-time high van maart behoorlijk afgekoeld. Momenteel consolideert de hashrate op een lager niveau. Volgens Charles Edwards van Capriole Investments is dat geen slechte zaak.

Miners passen zich volgens hem simpelweg aan de nieuwe realiteit aan.

Nu zitten de Hash Ribbons in een zogenaamde “capitulatie-fase” die volgens Charles Edwards dus een koopsignaal vormt voor Bitcoin. “De Hash Ribbons zijn terug. Dit is waarschijnlijk het beste koopsignaal voor Bitcoin dat er is”, aldus Charles Edwards.

Wat doen de Hash Ribbons?

De Hash Ribbons meten het 60-daagse bewegende gemiddelde van de Hash Rate tegen het 30-daagse equivalent ervan. Er is sprake van capitulatie als het 30-daagse gemiddelde onder het 60-daagse gemiddelde komt.

De vorige keer dat we dit zagen lag de Bitcoin koers nog op $25.000. Wat dat betreft zou het dus kunnen dat we ons mogen opmaken voor het volgende deel van de bullmarkt. Dat is in ieder geval de overtuiging van Charles Edwards.

“Sommige mensen houden van de Hash Ribbons als signaal, terwijl anderen ze haten. Er is altijd discussie als dit signaal komt”, aldus Edwards. Wat dat betreft is er dus geen zekerheid.

Wat denken jullie? Gaat Bitcoin binnenkort aan het tweede deel van de bullrun beginnen of moeten we nog even geduld hebben? Vooralsnog blijft Bitcoin moeite houden om het niveau van $69.000 – $70.000 vast te houden.

The post Bitcoin Hash Ribbons geven eerste koopsignaal sinds $25.000 appeared first on BLOX | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!