BTC NFT

Ondanks een daling van ongeveer 54% in de totale NFT-verkoop in mei, hebben digitale verzamelobjecten op het Bitcoin-netwerk een nieuwe mijlpaal bereikt.

Meer dan $4 Miljard aan All-Time Verkoopvolume

Op 4 juni meldde NFT-datatracker CryptoSlam dat NFT’s op de Bitcoin-blockchain een totaal all-time verkoopvolume van meer dan $4 miljard, of circa €3,68 miljard, hadden bereikt. Dit cijfer combineert de reguliere NFT-verkopen, die $3,97 miljard bedroegen, met de zogenoemde “wash-verkopen” ter waarde van $82 miljoen.

In de afgelopen 30 dagen registreerden op Bitcoin gebaseerde NFT’s een verkoopvolume van $171 miljoen, waarmee ze de eerste plaats innamen in termen van verkoopvolume per blockchain. Ethereum volgde met $159 miljoen en Solana registreerde $90 miljoen in dezelfde periode.

Bitcoin NFT’s Leiden de Hitlijsten

Alhoewel op Bitcoin gebaseerde NFT’s de hitlijsten aanvoeren in 30-daagse verkoopvolumes, staat het netwerk slechts op de vierde plaats in termen van totale all-time verkopen. Het volgt de Ronin-blockchain, die een top 3-positie heeft met $4,2 miljard aan all-time verkopen.

Solana-gebaseerde NFT’s staan op de tweede plaats met een record van $5,5 miljard aan totale verkopen. Ondertussen behoudt het Ethereum-netwerk de eerste plaats met maar liefst $43,8 miljard aan geregistreerde verkopen.

De bredere NFT-markt zag ook een daling in verkoopvolumes in mei. Op 31 mei meldde CryptoSlam een daling van 54% in het maandelijkse NFT-verkoopvolume vergeleken met april. In april werden meer dan $1 miljard aan NFT’s verkocht, terwijl mei een volume van $624 miljoen registreerde.

Deze daling in verkoopvolume beïnvloedde ook op Bitcoin gebaseerde verzamelobjecten. De gegevens toonden een daling van 68% in verkopen van Bitcoin NFT’s in mei.

Record in Transactiewaarde op het Bitcoin-netwerk

Naast de nieuwe mijlpaal voor verkopen, zag het Bitcoin-netwerk ook een nieuw record in transactiewaarde. Op 28 mei bereikten Bitcoin-transacties een geschatte waarde van meer dan $25 miljard, het hoogste in het afgelopen jaar.

Volgens Bitcoin-explorer Blockchain.com verplaatsten Bitcoin-houders op 28 mei ongeveer 367.000 BTC op de blockchain. Destijds schommelde de prijs van Bitcoin rond de $69.000, wat resulteerde in transacties ter waarde van $25,5 miljard.

Het bericht Bitcoin NFT’s bereiken nieuwe mijlpaal verscheen eerst op Newsbit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, artikelen en YouTube video’s? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat!